exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: vijesti.me
Broj pregleda članka: 174

MANS bez obrazloženja izbacili iz poglavlja 23


MANS bez obrazloženja izbacili iz poglavlja 23

Vlada nije dozvolila Vanji Ćalović Marković da bude članica Radne grupe .

Vlada Crne Gore donijela je odluku o formiranju Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) za oblast pravne tekovine EU koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 23 - pravosuđe i temeljna prava, i bez obrazloženja nije dozvolila direktorki Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanji Ćalović Marković da bude članica te radne grupe.

MANS je ranije imao predstavnika u istoj takvoj radnoj grupi, a Vlada im je dozvolila da kolegu zamijene drugim. Kada su tražili da se zamjeni predstavnik, Vlada ih je, kako navode iz te nevladine organizacije, prosto izbrisala iz tog tijela.

“U prvoj radnoj grupi imali smo svog predstavnika, kasnije smo tražili da svog predstavnika zamijenimo, što je Vlada dopustila, ali, tek, nakon pritiska javnosti. Kada smo tražili da umjesto našeg drugog predstavnika u Radnu grupu uđe Ćalović Marković od Vlade nismo dobili nikakvo obrazloženje, već smo ostali bez mjesta u tom tijelu”, kazali su “Vijestima” iz MANS-a.

Odluka o formiranju nove Radne grupe za poglavlje 23 objavljena je u “Službenom listu” Crne Gore od 9. oktobra, a donijeta je na 26. jula ove godine i potpisao je predsjednik Vlade Duško Marković.

MANS u tom periodu nije dobio nikakvo obrazloženje, a o odluci su, kako tvrde, saznali iz “Službenog lista”. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 427620


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja