exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 293

Performansu prethodio incident: Davao informacije o kretanju organizatora, pa odbio da se predstavi


Performansu prethodio incident: Davao informacije o kretanju organizatora, pa odbio da se predstavi

Performansu sađenja luka u akciji studenata ispred VDT-a, prethodio je incident, u kojem je učestvovalo više lica iz organizacionog odbora protesta "Odupri se - 97.000" i NN lice.

Oni su se, prema riječima Demira Hodžića iz organizacije građanskog protesta, kretali prema zgradi VDT-a, kako bi podržali performans studenata. Na putu do tamo, kako navode, čuli su čovjeka kako nekome daje informacije o njihovom kretanju, navodeći i imena više osoba iz organizacije.

Potom su ga, kako je rekao Hodžić, upitali da se predstavi, što je on odbio.

Kazali su mu da, kako navode, ako radi u nekoj od institucija državne bezbjednosti, razumiju da on samo radi svoj posao. Pošto je čovjek odbio da se predstavi, organizatori performansa su pozvali policiju.

Po dolasku, službenici policije su legitimisali organizatore performansa i protesta "Odupri se - 97.000", ali ne i čovjeka zbog kojeg je incident i izazvan.

"Kao građanin sam tražio da se čovjek legitimiše, da pokaže legitimaciju. A ako je strana služba ili neko ko želi da ugrozi bezbjednost ovih mladih ljudi ili da se to dogodi na protestu, želim da znam ko je. Zbog toga nismo željeli da ga pustimo. Poručili smo im da njima informacije cure i zato su oni i znali da smo mi ovdje danas", rekao je Hodžić pozivajući građane da se u što većem broju priključe protestu u subotu, 16. marta.

Grupa je nakon incidenta nastavila do zgrade Vlade, gdje im policija nije dozvolila da prođu, pa su se potom vratili ispred VDT-a, gdje je održan performans.

Uprava policije: Preduzimao aktivnosti iz svoje nadležnosti

Iz Uprave policije je saopšteno da je policijski službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti na terenu, u zoni štićenog objekta - zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

"U jednom momentu policijskog službenika je okružila grupa lica koja mu je ograničavala kretanje, nakon čega je na lice mjesta došla Interventna jedinica CB Podgorica. U toku je postupanje i utvrđivanje svih činjenica u vezi sa navedenim događajem, o čemu će biti upoznat nadležni tužilac", saopšteno je iz policije.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451722


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja