avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 508

Sukob Amfilohija i Vučića oko "državnog udara"


Sukob Amfilohija i Vučića oko "državnog udara"

Poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je učestvovao u kreiranju državnog udara sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i da je i on zaslužan što su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora.

To je "Vijestima" potvrđeno iz više izvora iz crkvenih i političkih krugova.

Njih dvojica oštro su polemisali prije par noći tokom Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC), a sagovornici "Vijesti" tvrde da je Amfilohije ponovo optužio predsjednika Srbije da je izdao Kosovo i da radi protiv interesa Srbije.

Vučić je, tvrdi izvor "Vijesti", njemu zamjerao zbog lošeg odnosa sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Iz Mitropolije zvanično nijesu htjeli da odgovore na pitanja.

"Vijestima" nije odgovorio ni predsjednik Srbije.

Vučiću nije omogućeno da učestvuje u radu Svetog arhijerejskog sabora SPC zbog činjenice da su takav predlog prihvatili samo patrijarh Irinej i vladike iz Bosne i Hercegovine.

Zbog toga se sa vladikama sastao u crkvenom salonu, gdje je najviše polemisao sa poglavorom Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Amfilohije mu je postavljao nezgodna pitanja o Kosovu i Metohiji, državnom udaru, presudi koja je u tom predmetu izrečena liderima Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću i srpskim državljanima. Vučić je izbjegavao konkretne odgovore, zbog čega ga je Amfilohije povišenim tonom konstantno vraćao na iste teme. U jednom trenutku rekao mu je da je sa Đukanovićem učestvovao u kreiranju državnog udara i da je izdajnik", kazao je sagovornik "Vijesti".

Sukob Amfilohija i Vučića počeo je prije više od godinu - kada je poglavar MCP rekao da se sprema izdaja Kosova i indirektno optužio predsjednika Srbije za to.

Nakon što mu je i prije par noći u Beogradu spočitao da je izdajnik, Vučić je navodno rekao da zna da u vrhu SPC ima onih koji ga smatraju izdajnikom, koji su ga već sahranili i opojali.

"Ali nemaju hrabrosti da skinu mantiju i osnuju političku stranku, pa da na izborima provjere koliko podršku imaju u narodu", rekao je Vučić, prenosi Danas.

Amfilohije mu je odgovorio da je narod odavno pokazao šta misli o Kosovu i Metohiji i svojim izdajnicima.

"Prvo veličanstvenim bojem na Kosovu polju, a zatim u pjesmama o Vuku Brankoviću. Sve to znaju i sadašnji političari, koji žele da trguju Kosovom i Metohijom, a plaše se da preuzmu ulogu Vuka Brankovića, pa se skrivaju iza naroda".

Izvori "Vijesti" tvrde da je Vučić vladikama i episkopima prijetio podacima dobijenim od službi, a da je imao i ličan sukob sa vladikom Grigorijem.

"Iznosio je detalje iz privatnog života vladike Grigorija. Optužio ga je da ima dijete u Laktašima i da mu ga kriju. Vladika mu je odgovorio da to najbolje može reći (Mile) Dodik koji je bio prisutan, jer bi morao znati da neko krije nečije dijete u Laktašima. Njemu i još nekolicini vladika prijetio je podacima iz službi, bio je drzak i uvredljiv, a provocirao je i episkopa raško-prizrenskog Teodosija", kazao je sagovornik "Vijesti".

Dodao je da se većina crkvenih velikodostojnika protivi Vučićevom "kompromisnom rješenju" kosovskog pitanja, ali da nekoliko vladika koje predvodi patrijarh Irinej klimaju glavom u njegovom prisustvu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 578656


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja