exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Politika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 3018

U Pljevljima počinje proslava ujedinjenja Crne Gore i Srbije


U Pljevljima počinje proslava ujedinjenja Crne Gore i Srbije

Demokratski front (DF) i Srpski nacionali savjet (SNS) će 27. oktobra u Pljevljima početi proslavu stogodišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije.

Povodom vijeka od ujedinjenja biće održano više manifestacija a, kako tvrdi sagovornik iz DF-a, završna svečanost planirana je u Podgorici, ispred Skupštine Crne Gore.To je odlučeno nakon što je uprava Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) odbila da iznajmi salu Srpskom nacionalnom savjetu, uz obrazloženje da se radi o događaju koji ima politički kontekst.

“Povodom vijeka od Podgoričke skupštine i ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Kraljevinu Jugoslaviju u brojnim gradovima održaćemo kulturne manifestacije i time obilježiti ovaj značajan istorijski datum. Kao što smo najavili, na završnoj svečanosti ćemo predstaviti peticiju za ukidanje odluke o priznanju Kosova koju su čelnici DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević predstavili i tokom posjete Rusiji”, kazao je sagovornik.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanovićse nedavno dogovorio sa dijelom parlamentarnih partija da, kako su rekli, u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom i crnogorskim Ustavom ove i naredne godine obilježe najznačajnije nacionalne i vjerske praznike srpskog naroda u Crnoj Gori. Tu ideju su podržali Nova srpska demokratija (Nova), Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratska narodna partija (DNP).

Tada je najavljeno da će, osim proslave stogodišnjice od Podgoričke skupštine, biti obilježena i godišnjica Mojkovačke bitke, kao i da će zajednički organizovati Svetosavske svečanosti. Predstavnici vlasti i dijela opozicije osudili su najavu obilježavanja stogodišnjice ujedinjenja Crne Gore i Srbije, navodeći da se radi o afirmaciji datuma koji negira crnogorsku državnost.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 449685


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja