avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 473

Nastavak suđenja radniku koji optužen izazivanje požara, u kome su izgorjele prostorije Radio televizije Pljevlja 10. juna


Nastavak suđenja radniku koji optužen izazivanje požara, u kome su izgorjele prostorije Radio televizije Pljevlja 10. juna

Nastavljeno je suđenje, Željku Lakoviću, radniku firme „Vatrometi Vuković“. Laković je optužen za izazivanje požara, u kome su 22. maja 2018. godine izgorjele prostorije Radio televizije Pljevlja.

Tužilaštvo Željka Lakovića tereti za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, čime je pričinjena materijalna šteta od 118.000 evra.

Sudija Branko Pejović je kazao da je se Građevinski fakultet iz Podgorice odbio da da vještačenje u ovom predmetu jer nema potrebne kadrove. Građevinski fakultet iz Beograda je odgovorio iz tehničkih razloga ne može dati stručno mišljenje u ovom predmetu.

Advokat okrivljenog Radoš Kastratović je  zatražio supervještačenje i predložio Instut za preventivu, zaštitu na radu i protivpožarnu zaštitu iz Novog Sada. Advokat Kastratović je kazao da je na prethodnim ročištima vještak građevinske struke kazao da kroz limeni krov ne može nastati požar i da je nesporno da na krovu nije bilo oštećenja. Po njegovim riječima supervještačenje je neophodno jer nalaz vještaka građevinske struke dovodi u pitanje nalaz vještaka protivpožarne struke.

Tužilac Ivan Gačevič se protivio supervještačenju. Njegovo mišljenje je da su nalazi vještaka protivpožarne i elektrostruke struke jasni i precizni. Gačević je bio mišljenja da ne postoje zakonski razlozi za supervještačenje.

Zastupnica opštine Pljevlja se pridružila zahtjevu tužioca.

Sud je prihvatio predlog advokata odbrane da se izvrši dodatno vještačenje, vještačenje će izvršiti Instut za preventivu, zaštitu na radu i protivpožarnu zaštitu iz Novog Sada.

Nastavak suđenja je zakazan za 10. jun.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540261


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja