exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 1526

Direktor Miomir M. Mugoša brzo našao zamjenu na čelu područne jedinice Poreske uprave


Direktor Miomir M. Mugoša brzo našao zamjenu na čelu područne jedinice Poreske uprave

Filipova žena šef pljevaljske poreske uprave

Direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša ovlastio je Snežanu Vuković, suprugu funkcionera DPS-a Filipa Vukovića, da rukovodi područnom jedinicom u Pljevljima nakon što je doneseno rješenje o prestanku radnog odnosa za načelnika Vladu Milinkovića.

- Imajući u vidu da je načelnik područne jedinice PU Pljevlja Vlade Milinković odsutan s posla zbog privremene spriječenosti za rad od 3. septembra, te da je istom donijeto i rješenje o prestanku radnog odnosa u Poreskoj upravi 25. septembra, to zbog potreba posla i nesmetanog funkcionisanja ove organizacione jedinice, po ovlašćenju direktora Poreske uprave, njome rukovodi Snežana Vuković. Ona nije vršilac dužnosti načelnika područne jedinice, imajući u vidu da je Vlade Milinković uložio žalbu na rješenje Poreske uprave o prestanku radnog odnosa i da se vršilac dužnosti načelnika ne može odabrati do okončanja ovog postupka - naveli su iz Poreske uprave.

Na pitanje hoće li i kada Vukovićeva, čiji je suprug svojevremeno bio gradonačelnik Pljevalja, biti imenovana za načelnika PJ u Pljevljima, iz PU su odgovorili da se postupak odabira novog rukovodioca područne jedinice može pokrenuti tek po okončanju postupka u vezi sa trenutnim načelnikom.

- Taj postupak će se sprovesti u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, te se u ovom trenutku ne može predvidjeti ko će na tu poziciju biti odabran, bez obzira što njome trenutno rukovodi Snežana Vuković - naveli su iz PU.

Na pitanje da li je to što je supruga visokog funkcionera DPS-a uticalo da baš ona bude izabrana da rukovodi područnom jedinicom u Pljevljima, odgovorili su da Poreska uprava pri odabiru svih službenika, a posebno onih koji obavljaju rukovodeće poslove, afirmiše principe profesionalnosti, posvećenosti i odgovornosti, bez obzira na partijsku pripadnost ili povezanost sa licima iz političke javnosti.

- Službenica Snežana Vuković odabrana je zahvaljujući prethodnom radnom iskustvu u oblasti naplate poreza i izuzetnim rezultatima koje je imala u dosadašnjem radu. Ona je po struci diplomirani ekonomista, a obavljala je poslove u oblasti računovodstva prihoda, obrade prijava i naplate prihoda, i to od 1999. godine, kada je zasnovala radni odnos u Poreskoj upravi - precizirali su iz PU.

Miomir M. Mugoša rukovodi PU od septembra 2015. godine. Za to vrijeme je dosta pisano o nepotizmu u toj državnoj instituciji. Ranije se pisalo da je Mugoša u kabinetu na čijem je čelu zaposlio kumu i snahu.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 388805


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja