avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 574

Бојовић: На Пљевљацима је да не дозволе да поново буду преварени


Бојовић: На Пљевљацима је да не дозволе да поново буду преварени

Без сумње, најзначајнији политички догађај у Пљевљима последњих година јесте подношење оставке предсједника Општине. Овај догађај је заправо најозбиљнија констатација стања у коме се Пљевља налазе. То је, прије свега, јавно признање и коначна потврда да власт ДПС-а, Бошњачке странке и Социјалдемократа није у стању, нити има намјеру да рјешава проблеме грађана Пљеваља, нити да спашава ову средину даљег пропадања и гашења. Чињеница јесте да је град буквално доведен у стање у каквом су градови после бомбардовања.

Стога је просто невјероватно, крајње неодговорно и политички лицемјерно понашање првих сарадника бившег предсједника Општине који се праве као да се ништа није десило. Од потпредсједника Општине, преко секретара у локалној управи, директора општинских предузећа и установа, па све до одборника владајуће већине, нико ни да нешто саопшти грађанима, а камоли да предузме. Наведени се понашају као да је оставка предсједника општине Пљевља приватна ствар Мирка Ђачића. Као да се ради о његовом хиру и одлуци уз личних разлога, а не о политичком признању да ова локална власт није успјела да уради ни дио онога што је грађанима обећала. Другим ријечима, да је преварила грађане, због чега сви они који воде ову општину морају да преузму свој дио одговорности.

Умјесто да након оставке предсједника општине, оставке поднесу и сви преостали функционери локалне власти, они се понашају као да нису из Пљеваља, као да се ова оставка њих не тиче, и нажалост све то искључиво због појединачних интереса и рачуница, док се до краја занемарује интерес Пљеваља и Пљевљака. Они који су били његови први сарадници, нереаговањем су понизили самог Мирка Ђачића и практично исмијали и њега и његов чин.

Сјетимо се, није само Мирко Ђачић, већ су и сви остали општински функционери обећавали партнерски однос и подршку Владе Црне Горе за кључне пројекте у Пљевљима од којих није било ништа. Умјесто подршке државне власти, добили смо блокаде рачуна како би држава од Пљеваља наплатила сва своја потраживања, уз потпуно игнорисање основних захтјева и животних потреба грађана Пљеваља.

Поставља се питање шта ли ће неко нови из редова власти да каже или да обећа грађанима Пљеваља. Оставком Мирка Ђачића све је речено о политици државне и општинске власти и сва су се њена обећања разоткрила као брутално лажна.

Немамо дилему да ће врх ДПС-а у Подгорици ускоро предложити за новог предсједника општине Пљевља некога ко је спреман само да ћути и да слуша шта му се каже из централе, упркос томе што ће се наставити иста политика према Пљевљима. Биће до тада несумњиво и новог рата и надигравања између кланова и интересних група у владајућој структури, док би Пљевља и Пљевљаци поново требало да буду колатерална штета. Вјероватно ће покушати поново да закрпе понеку рупу и замаскирају започете мање пројекте, али ништа суштински неће бити предузето да се људи у Пљевљима задрже и да почну да живе у неупоредиво бољим условима од постојећих. Можемо очекивати да ће се, умјесто најављеног поплочавања, само пресвући асфалт у главној улици или да ће се коначно завршити фонтана или да ће се општинске установе културе, коначно, након 11 година реконструкције, увести у Дом културе и ништа више од тога. Дакле, нема сумње да ће државна власт поново покушати да превари грађане Пљеваља предлажући рјешење за новог предсједника општине по њеној мјери, а не сходно интересима Пљеваља и Пљевљака. На Пљевљацима је да не дозволе да поново буду преварени. Посебно имајући у виду да је Мирко Ђачић својом оставком послао поруку да ниједан Пљевљак не треба да подржи актуелну власт. 

Владислав Бојовић,

предсједник ОО Демократске народне партије Пљевља и одборник у СО Пљевља 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582886


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja