avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 626

Kukuruzom i sijenom prihranjuju divljač


Kukuruzom i sijenom prihranjuju divljač

LOVAČKO DRUŠTVO PLJEVLJA ZAPOČELO PROLJEĆNE AKTIVNOSTI U LOVIŠTU

Pljevaljski lovci ovih dana su započeli proljetnju prihranu divljači. Kako nam je kazao predsjednik Lovačkog društva „Pljevlja” Slavko Kovačevićtaj dio posla obavljaju lovočuvari ali i lovci, volonteri.

- Cilj ove aktivnosti je da se olakša ishrana divljači u lovištu, odnosno da se u proljetnjim mjesecima, kada je divljač iscrpljena od duge zime, poboljša kvalitet ishrane. Organizovaće se i praćenje ishrane divljači, a na kraju će se vidjeti i kakv je efekte dala ova aktivnosti. Na nekim lokacijama, koje se ne objavljuju javno, biće postavljene kamere, kako bi se snimilo u kojoj mjeri divljač dolaze i koliko koristi ponuđenu prihranu ali i da se divljač zaštiti od krivolova - kaže Kovačević i poručuje da će snimci biti javno prezentovani.

Kovačević kaže da će ova aktivnost biti sprovedena na cijelom prostoru pljevaljske opštine i da će se možda na terenu rasporediti veće količine hrane, nego što je sadašnji plan.

- Biće postavljeno četrdeset bala sijena (otave) i 42 džaka kukuruza. Svaki džak kukuruza je težak 40 kilograma, što je ukupno tonu i 680 kilograma kukuruza - kaže Kovačević.

Pljevaljskim lovištem upravlja Lovačko društvo „Pljevlja”, za koje se vjeruje da je jedno od društava koje je organizovalo najbolju lovočuvarsku službu, što kako tvrde u društvu, pokazuje i veliki broj divljači.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 544407


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja