avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 3084

Bez posla ostaje 40 radnika


Bez posla ostaje 40 radnika

Nakon što je Upravna inspekcija proteklih dana izvršila kontrolu Opštine Pljevlja oko 40 zaposlenih na određeno vrijeme od 1. juna osteje bez posla. Naime, kako smo doznali u lokalnoj upravi, Upravna inspekcija je po anonimnoj prijavi izvršila kontrolu i našla da je nezakonito primljeno oko 40 lica na razne poslove. U prvom redu radi se o zaposlenju na mjesta kurira, portira, higijeničara, ali i na poslove administrativnih radnika. Naloženo je da se sa sviam njima ugovori rskinu 1. juna ili da se neki od sadašnjih ugovora na određeno vrijeme ne produžavaju.

Takva naredba je, prema saznanjima „Dana”, bila izdata i krajem aprila ali je već sada bivši predsjednik opštine Mirko Đačić odbio da istu ispoštuje. Kako je Đačić podnio ostavku 17. juna, a Upravna inspekcija sprovela novu kontrolu, sada je sasvim izvjesno da će oko 40 radnika na određeno vrijeme ostati bez posla.

Ne treba zaboraviti da je sada bivši predsjednik 1. aprila otpustio 25 radnika na određeno vrijeme, jer je u tom vremenu u lokalnoj upravi bilo angažovano oko 65 lica na povremene i privremene poslove. Masovno zapošljavanje je posledica prošlogodišnjih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori i lokalnih izbora na kojima su trijunfovali Milo Đukanović i Mirko Đačić.

Pljevaljska lokalna uprava i njene službe imaju 270 zaposlenih na neodređeno vrijeme i u poređenju sa susjednim opštinama u susjednoj Republici Srbiji ili Republici Srpskoj, taj broj je preveliki. Posebno je velika razlika kada je u pitanju Opština Prijepolje, gdje je zaposleno 111 radnika, a ova opština ima oko 10.000 više stanovnika od opštine Pljevlja.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582119


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja