avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 782

U Rabitlju izvršena provjera stanja ribljeg fonda od strane vrhunskih mušičara iz CG


U Rabitlju izvršena provjera stanja ribljeg fonda od strane vrhunskih mušičara iz CG

U cilju stvaranja FF revira u Rabitlju je izvršena provjera stanja ribljeg fonda od strane vrhunskih mušičara iz CG, kako bi se napravio plan za dalje aktivnosti po ovom pitanju. Od sledeće godine ce ovaj dio terena biti FF revir po sistemu "Uhvati i pusti", a kao dokaz ovoj tvrdnji pokazuju fotografije i činjenica da su 4 mušičara prezadovoljni onim što su zatekli. Probni ribolov je vršen sa tehnikom FF, mušica i ninfa bez kontre, i naravno, svaka od današnjih ulovljenih 150 riba je vraćena u vodu.

 

Zadovoljstvo i iskustvo sa rijeke Ćehotine CG mušičara je prenešeno na mušičarskom sajtu: http://musicarenje.forumsr.net/t59p135-aehotina

Prenosim tekst:

"Od momenta kada smo organizovali predavanja Mušičarske akademije u Pljevljima javila se želja,kod svih nas, da se ponovo vratimo. Želja je ,naravno, bila da se iz klupa preselimo u prirodno okruženje i upoznamo rijeku Ćehotinu. Vremenski uslovi dugo to nijesu dozvoljavali a Pljevljaci su nastavili da prate Mušičarski karavan u drugim gradovima Crne Gore. Skoro na svakom predavanju radoznalo smo ispitivali o Ćehotini i sklapali u našim glavama sliku o Pljevaljskoj rijeci. Iznenada, prije desetak dana, obradovao nas je poziv našeg prijatelja Vasa Kneževića koji nam je rekao da je Ćehotina spremna za ribolov i da bi volio da dodjemo.

 

U veoma kratkom roku zajedno sa ostalim članovima Akademije potvrdjujem odlazak u Pljevlja. Napokon dolazi i ta nedelja, 19. 05 2019. godine, i sa nestrpljenjem pakujemo stvari u auto i krecemo prema Pljevljima. Društvo su mi pravili Petar Vučinić, Boris Ilić i Vlatko Peković. Poslije nepuna dva sata vožnje sretamo se sa Vasom i odlazimo na Ćehotinu. I naš domaćin bio je pod malim stresom,što nam je kasnije i priznao, kako će sve proći i kako će nas Ćehotina dočekati! Dočekuje nas nestvaran prizor. Bistra i mala voda za ovo doba godine kao i ogroman roj jednodnevki i tulara najavili su da bi ovaj dan mogao da bude dobar za ribolov. Jedino što me od samog početka muči je misao da li u Ćehotini ima ribe. Boris se prvi spremio i krenuo u vodu... Tu i počinje naša priča... priča o Ćehotini.... Prvi zabacaj i riba... Dobar lipac izmamio je osmjehe na našim licima... U par narednih zabacaja jos jedna riba a da pri tom mi jos nijesmo počeli da pecamo. Tu nastaje totalni haos... Petar , Vlatko i ja bukvalno uskačemo u vodu i krećemo da pecamo. Vaso je imao namjeru da fotografiše svaki naš ulov ali je poslije sat vremena odustao.

 

Ribe su se redjale kao na traci a u pojedinim momentima su dvojica, nekada čak i trojica od nas, imali istovremeno ribu na štapu. To je za Vasa bila nemoguća misija... Svaki novi teren donosio nam je i nove ulove i nova iznenadjenja. Istrazivali smo išli dalje i dalje, mijenjali lokacije po par kilometara ali ništa se nije mijenjalo... ribe su stalno udarale...

Poslije 5-6 sati ribolova završavamo našu avanturu sa brojkom izmedju 150 - 200 izvadjenih riba i odlazimo na ručak da saberemo utiske zajedno sa Vasom. Moj lični utisak koji želim da podijelim sa svima vama je da smo otkrili ubjedljivo najbolju lipljansku vodu u Crnoj Gori.Pored lipljana smo izvadili i znatan broj divljih potočara koje su nam priuštile odlično zadovoljstvo svojom borbenošću. Naša avantura je bila provjera za budući mušičarski revir koji će od naredne godine funkcionisati na Ćehotini. Do tada vam preporučujem da posjetite "slobodne vode" Ćehotine u kojima se krije mnogo divlje ribe. Veliki pozdrav od ekipe Mušičarske Akademije i BISTRO!!!"
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582936


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja