exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 393

Učenicima OŠ "Boško Buha" i OŠ "Jakub Kubur" održana predavanja kroz projekat "Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara"


Učenicima OŠ "Boško Buha" i OŠ "Jakub Kubur" održana predavanja kroz projekat "Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara"

Danas su učenicima OŠ "Boško Buha" i OŠ "Jakub Kubur" u Boljanićima održana predavanje na temu "Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara". Predavanja su dio projekta koji realizuje NVU "PV Informer" i planiranas su da se održe u sedam Osnovnih škola za djecu uzrasta od šestog do devetog razreda na teritoriji naše opštine.

Poslije održanog teorijskog predavanja učenici OŠ "Jakub Kubur" bili su u prilici da vide kako izgleda odijelo za prilaz vatri i vatrogasno vozilo sa pripadajućom opremom.

Pored učenika O.Š. "Boško Buha" i "Jakub Kubur" u Boljanićima predavanja će biti održana i učenicima OŠ "Dušan Ivović" u Kosanici i OŠ „Salko Aljković“. Predavanja su u prethodnom periodu održana učenicima OŠ “Ristan Pavlović”, OŠ “Mataruge” i OŠ "Mihailo Žugić" iz Odžaka.

Projekat “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” ima za cilj da se kroz edukativna predavanja (radionice) poveća i ujedno promoviše značaj zaštite od požara. Ovim projektom se želi uticati na svijest mladih odnosno učenika sa područja opštine Pljevlja o značaju zaštite životne sredine i negativnim posljedicama koje uzrokuju pojave požara u šumama, odnosno u prirodi.

Partner na projektu NVU "PV Informer" je Služba zaštite i spašavanja opštine Pljevlja a projekat finansira MUP-Direktorat za vanredne situacije od sredstava Fonda sredstava za zaštitu i spašavanja za 2018. godinu koji je ustanovljen izmjenama Zakona o zaštiti i spašavanju 2017. godine.

Glavne aktivnosti projekta “Edukacija mladih o prevenciji i zaštiti od požara” su:

- Izrada brošura o zaštiti i prevenciji od požara;

- Posjeta osnovnim školama na seoskom i gradskom području i održavanje predavanja (radionica) učenicima o prevenciji i zaštiti od požara, kao i štetama koje požari izazivaju;

- Posjeta učenika osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja;

- Nabavka zaštitnih (specijalnih) čizama za pripadnike Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja.

Predviđeno je da realizacija projekta traje četiri mjeseca.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428378


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja