exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 316

Promocija knjige poezije „Boja sna“, autorke Slađane M. Pupović


 Promocija knjige poezije  „Boja sna“, autorke Slađane M. Pupović

Književni klub Dalma iz Pljevalja , u četvrtak 6. Decembra  u 19 časova, u Sali Skupštine  opštine Pljevlja organizuje promociju knjige poezije   „Boja sna“, autorke  Slađane  M. Pupović.

Na književnoj večeri će pored autorke govoriti:  Milenko Jović,Slobodan Obradović i Rajko Palibrk

U recenziji Rajka Palibrka, novinara i publiciste se navodi :

" Nadarenost da čitaoca opčini svojim stihovima i da ga, zanijemljelog, provede stazama i predjelima kojima je naumila i koje želi da mu otkirije, predstavlja ono što Slađanu M Pupović razlikuje od većine drugih poetesa i što je bez ikakve sumnje čini već zrelom pjesnikinjom, iako joj je ovo prva zbirka poezije. Slađanina poezija izvire i žubori, bistra i ljekovita poput vode sa izvora sa kojih se kao djevojčica umivala, njene riječi i rime zvone nježno ali prodorno, stapajući se sa blistavim duhom njenog naroda i nebom njenog zavičaja, iako je već decenijama, igrom života, otrgnuta od njega. Ipak, ono što je najljepši ukras prve zbirke poezije Slađane M Pupović i njen najpoetičniji i najlirskiji dio, jesu ljubavni stihovi, osobeni, iskreni i blago elegični, tek toliko da poslije njihovog čitanja ostane gorak ukus prolaznosti života i mladosti. I pored toga, pjesnikinja se ne miri sa vremenom svjesna da je ovozemaljsko prolazno i varljivo u odnosno na božansko vrijeme ljubavi koje ima svoje sasvim druge i drugačije mjere i pored kog oni koji pristanu da im i ljubav bude smrtna, samo prolaze u mimohodu. Slađana pjeva o onoj ljubavi koja je najpouzdaniji dokaz božanskog u ljudima i ukoliko je osjetimo i podijelimo sa nekim postajemo besmrtni i zapisani negdje među zvijezdama .
komentari:

 • Prikazuju se Facebook komentari


 • Prikazuju se PV Informer komentari

  Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


  Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
  da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 448707


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja