avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 900

Policija i zaposleni u Opštini Pljevlja na obuci za rad sa LGBTIQ osobama


Policija i zaposleni u Opštini Pljevlja na obuci za rad sa LGBTIQ osobama

Deset policajaca Centra bezbjednosti Pljevlja i 12 službenica lokalne samouprave učestvovalo je na obuci o zaštiti i prihvatanju LGBTIQ osoba, koju su u četvrtak i petak organizovale nevladine organizacije LGBTIQ Socijalni Centar, Građanska alijansa i LGBT Forum Progres, kroz partnersko djelovanje sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Upravom policije i Opštinom Pljevlja.

Kako je saopšteno iz NVO LGBT Forum Progres, obuka se sastojala iz tri tematske oblasti i omogućila je učesnicima da se upoznaju sa LGBTIQ terminologijom, problemom nasilja nad LGBTIQ populacijom, društvenim mitovima i stereotipima i njihovoj ukorijenjenosti i rasprostranjenosti u manjim sredinama, kao i o institucionalnoj saradnji na unaprjeđenju bezbjednosti LGBTIQ zajednice.

“Pored stručnog tematskog dijela, učesnici obuka su imali prilike da ostvare direktan kontakt i komunikaciju sa LGBTIQ osobama koje su bile žrtve nasilja i diskriminacije, te sa njima otvoreno razgovaraju o njihovim iskustvima i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu”, navode u toj organizaciji.

Jedan od učesnika obuke za službenike pljevaljske policije je naveo da se divi hrabrosti mlade transrodne osobe sa kojom je razgovarao, te je naglasio da će da učini sve da se ljudi sa sličnim iskustvima u Pljevljima ubuduće maksimalno zaštite.

“Učesnica obuke za lokalne službenice je istakla da su njene premise o LGBTIQ zajedici bile poduprijete nedostatkom znanja i iskustva, ali da je neposredni kontakt i susret ove vrste od ključne važnosti za dalje formiranje njenih stavova i vrijednosti”, kazali su u LGBT Forum Progresu.

Aktivnost je realizovana kroz projekat „Unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba na lokalnom nivou“, koji finansijski podržava Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572304


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja