exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 249

Do maja mjeseca instaliranje novih savremenih mjernih instrumenata na Mjernoj stanici u Pljevljima


Do maja mjeseca instaliranje novih savremenih mjernih instrumenata na Mjernoj stanici u Pljevljima

U razgovoru sa Gordanom Đukanović iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore dobili smo informaciju da će se u skorom vremenu zbog neophodnosti revizije mreže i osavremenjivanja sistema prezentovanja podataka o stanju vazduha i stanja životne sredine, posebno u opštinama u kojima je prisutna velika zagađenost vazduha, postaviti novi savremeni mjerni uredjaji na Mjernim stanicama što će značajno unaprediti sistem pouzdanog informisanja gradjana o stanju životne sredine.

U saradnji sa evropskim institucijama trebalo bi da se na Mjernoj stanici u Pljevljima instaliraju novi mjerni uređaji u maju mjesecu 2019. godine, na kojima će pored podataka koji su do sad bili prezentovani biti dostupni podaci za još neke suspendovane praškaste čestice veoma štetne za zdravlje ljudi a koji će biti dostupni na uvid javnosti. Predstavnica Agencije ukazuje na problem sa povremenim nestankom električne energije u naselju Gagovića imanje što sprečava nesmetan rad Mjerne stanice jer je posle takvih prekida potrebna stabilizacija mjernih uređaja od 12 do 24 sata. Takođe navodi da im niko iz lokalne uprave nije ukazao na ovaj problem prilikom promjene lokacije Mjerne stanice. U okviru postavljanja novih mjernih uredjaja planira se i postavljanje video bimova u užem djelu gradu na kojima će biti prezentovani podaci o trenutnim vrijednostima štetnih materija u vazduhu.

Istovremeno iz Agencije su prezentovani podaci sa Mjerne stanice u Pljevljima o stanju kvaliteta vazduha za prvih šest dana marta 2019. godine.

U periodu od 01.-06.03.2019. godine rezultati mjerenja srednje dnevne koncentracije PM10 čestica na mjernoj stanici u Pljevljima pokazuju da su svakog dana registrovana prekoračenja granične vrijednosti.

Maksimalna koncentracija je izmjerena 01. 03. i iznosila je 132.54µg/m3.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428472


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja