avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 873

Treća lica otvaraju mogućnost za zloupotrebe


Treća lica otvaraju mogućnost za zloupotrebe

OPOZICIJA KRITIKOVALA ODLUKU OPŠTINE PLJEVLJA DA SE U ODRŽAVANJE LOKALNIH PUTEVA UVEDU PRIVATNA PREDUZEĆA

Na sjednici SO Pljevlja, održanoj u petak, 22. marta, usvojena je odluku o davanju saglasnosti na angažovanje trećih lica na izgradnji i održavanju lokalnih puteva. Opozicija je kritikovala ovu odluku, a iz pljevaljskog odbora Nove istakli su da su se na ovaj način stekli uslovi za zloupotrebu u poslovanju.

- Sa uvođenjem trećih lica u posao uvijek se stvaraju uslovi za zloupotrebu. Znajući da se radi o kadrovima DPS-a, SD-a i Bošnjačke stranke, sasvim je jasno da će zloupotreba biti - ustvrdio je odbornik Nove Milan Lekić uz napomenu da, prema njegovim saznanjima, godinama u preduzeću „Lokalni putevi” nije kupljena nijedna nova mašina.

Lekić je kazao da nije dobro da postoji preduzeće „Lokalni putevi”, a da poslove rade druga preduzeća. Optužio je predsjednika opštine Mirka Đačića da je čim je došao na mjesto predsjednika opštine, 2014. godine, započeo priču da preduzeće „Lokalni putevi” treba ukinuti.

- Sve mi liči da postoji želja da se lokalna preduzeća dovedu na rub propasti, kako bi kao takva otišla u stečaj, a onda bi tamo za stečajne upravnike došli vaši ljudi koji bi ih rasprodali, kao što su rasprodali sva druga preduzeća. Neko ima za cilj da uništi lokalna preduzeća, a potom da lokalna uprava plaća privatnim preduzećima izvršenje usluga od javnog interesa. Naravno, cijene bi bile previsoke jer bi ih predstavnici vlasti ugovarali sa svojim prijateljima - kazao je Lekić.

On je odbacio tvrdnje predstavnika lokalne vlasti da nema novca za kupovinu novih mašina za potrebe preduzeća „Lokalni putevi”. Naglasio je da bi se u svakom lokalnom preduzeću mogla kupiti po jedna mašina na lizing od sredstava koja se daju za rad upravnih odbora koji nijesu obavezni.

- Mjesečna rata za kupovinu jedne mašine na lizing iznosila bi koliko se daje na ime naknada za članove upravnih odbora lokalnih preduzeća. Znači, na taj način bi svako lokalno preduzeće dobilo po jednu mašinu - kazao je Lekić i pojasnio da bi se od novca datog za savjete tri lokalne ustanove mogle kupiti još tri mašine za potrebe preduzeća „Lokalni putevi”.

- Da se lokalnom preduzeću kupe četiri nove mašine, sasvim je sigurno, uz angažovanje postojećih mašina, da bi ovo preduzeće odgovorilo svim potrebama naše opštine i ne bi bilo potreba za angažovanjem trećih lica i za sumnju u moguće malverzacije - naglasio je Lekić.

U preduzeću „Lokalni putevi” od 2014. nije kupljena nijedna mašina

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, puteve i vode Zoran Čolović, odgovarajući na kritike predstavnika opozicije SO Pljevlja, rekao je da, koliko on zna, od 2014. godine nijesu nabavljene nove mašine u preduzeću „Lokalni putevi”.

Čolović je tom prilikom Rudniku uglja uputio zahvalnost što su svake godine pozajmljivali mehanizaciju za rad na izgradnji i održavanju lokalnih puteva.

- Da nije bilo mehanizacije Rudnika uglja treća lica bi se morala i ranije angažovati - potvrdio je Čolović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 543819


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja