avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 203

Treća nagrada za Milenka Šarca na konkursu za haiku poeziju u Odžacima


Treća nagrada za Milenka Šarca na konkursu za haiku poeziju u Odžacima

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka objavila je rezultate Haiku festivala “Odžaci 2019” za neobjavljene pesme i ciklus godine. Somborac Borislav Trajković nagrađen je za najbolji haiku ciklus. Prvu nagradu za haiku pesmu osvojio je Dobrašin Jelić iz Beograda, druga nagrada pripala je Ljubici Stojanović iz Zemuna, dok je treću nagradu dobio Milenko Šarac.

Kako je za Radio Odžake rekla Biljana Zlatković, direktorka odžačke biblioteke, na konkurs su pristigla 152 rada, najviše iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a bilo je učesnika i iz Rumunije, Bugarske, Švedske i Austrije. Narodna biblioteka “Branko Radičević” štampaće zbornik radova, a planirana je i svečana dodela nagrada Haiku festivala. Haiku  je jedna od najpoznatijih vrsta japanske poezije. Konačno definisana u 17. vijeku. Sastoji se od tri stiha koji imaju 17. slogova. Haiku pokazuje izuzetno koncentrisani moment prirode, koji je povezan s događajima u ljudskoj unutrašnjosti.

Grešni se vetar
u porti manastira
igra sa lišćem.

je nagrađeni haiku Milenka Šarca. Milenko Šarac je objavio knjigu haiku poezije „Kuća na dalekom brdu“ a haiku poeziju je objavljivao u prestižnim domaćim i stranim časopisima za haiku poeziju. Zanimljivo je da je da se više autora iz Pljevalja je uspješno ogledalo u haiku poeziji. Haiku je pisao Mićun Šiljak, a u među najznačajnijim haiku autorima su Pljevljaci Milenko Ćirović Ljutički i Zoran Raonić.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 576174


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja