exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: pobjeda
Broj pregleda članka: 389

Čuva identitet i nasljeđe


Čuva identitet i nasljeđe

Gimnazija „Tanasije Pejatović“ proslavila 117 godina rada

Gimnazija „Tanasije Pejatović“ ovih dana slavi 117 godina postojanja i rada. Tim povodom juče je održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne uprave, škola, ustanova i preduzeća, članovi Školskog odbora i Savjeta roditelja, zaposleni u školi, učenici i penzionisani profesori.

Direktor gimnazije Dragan Zuković kazao je da je ta vaspitno-obrazovna ustanova predstavljala i predstavljaće jednu od glavnih obilježja ovog grada.

OBAVEZE

Ušuškana praktično u centru grada, čuva identitet Pljevalja i korijene kao i duhovno i tradicionalno nasljeđe. Oduvijek pruža široko obrazovanje i njeguje razvoj karaktera, talenta, interesovanja, o čemu govore brojna priznanja i nagrade kojima se može pohvaliti - kazao je Zuković.

On je dodao da slijediti svijetlu tradiciju gimnazije nije lako, ali je obaveza koja ne smije da se iznevjeri.

U školskoj 2018/19. godini u gimnaziju "Tanasije Pejatović" upisano je 394 učenika, što je 28 manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.

- Kada je riječ o znanju u školskoj 2017/18. godini važno je da se podsjetimo: 114 učenika je završilo školovanje. Diplomu Luča dobilo je 34 učenika i to 11 odličnih iz svih nastavnih predmeta tokom školovanja i 23 sa opštim odličnim uspjehom tokom školovanja. Tokom nastavne godine održavala su se različita takmičenja iz više oblasti, tako da su nagrađena 194 učenika ili 47 odsto. Gimnazija je dobitnik diplome sa velikom zlatnom medaljom na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, nagrade „Zelena zastava“ i sertifikata sa stečenim statusom međunarodne škole - kazao je Zuković.

ISTORIJAT

Učenici škole izveli su zanimljiv program za goste. Ove godine škola je u penziju ispratila pomoćnu radnicu Milenu Bošković i profesoricu Goricu Vakirević.

Gimnazija u Pljevljima radi od 1901. godine kao Srpska gimnazija. Te godine upisano je 70 učenika, a za prvog direktora postavljen je Tanasije Pejatović, istaknuti profesor i naučni radnik čije ime danas nosi ova ustanova. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 445920


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja