avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 280

Покрет за Пљевља: УДАР НА ЦРКВУ


Покрет за Пљевља: УДАР НА ЦРКВУ

У  Члану 14 Устава Црне Горе, у ставу 1 пише: „ Вјерске заједнице одвојене су од државе“. Међутим, то не важи за Владу Црне Горе која се никад није држала Закона, а још мање Устава. Уосталом, не пише да је држава одвојена од цркве, а држава Црна Гора данас једнако је ДПС и његови коалициони сателити. Или, још прецизније држава Црна Гора је Мило Ђукановић. Зато не чуди што је господин Ђукановић, ових дана најавио рат Српској православној цркви и беспоштедну борбу за обнову аутокефалности  такозване Црногорске православне цркве.

Прво је Влада усвојила Предлог закона о слободи вјероисповјести и увјерења, којим се планира национализација свих храмова Српске православне цркве у Црној Гори. Очигледно се господару Црне Горе жури у „нови цивилизацијски круг“. Заборавио је да је Црна Гора била теократска држава све до књаза Данила, и да је Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве старија од државе. Црна Гора је и по томе уникум што је црква створила државу, а не обрнуто, као што намјерава да уради Мило Ђукановић.

Ништа се данас не дешава у Црној Гори што већ није видио Ловћенски тајновидац. Слутио је проблем и понудио његово рјешењe „муж је бранич жене и ђетета, народ бранич цркве и племена“. Од времена када су написани ови стихови прошло је 170 година, па смо дочекали вријеме да српско племе у Црној Гори мора бранити себе и своју цркву. О озбиљности ситуације најбоље говоре ријечи, изговорене ових дана, од Владике будимљанско-никшићког Јоаникија „светиње ћемо бранити голим животима“.

Под кринком грађанске државе данас се у Црној Гори спроводи најстрашнија дискриминација српског народа, српског језика, ћирилице, српске историје, културе и традиције. У грађанској држави власт се не бави питањима језика, већ то ради струка и наука о језику. Још мање је спојива са грађанском државом присилна асимилација читавог једног народа, у овом случају српског. Најновији удар на Српску православну цркву је без преседана у Европи 21. вијека. Покушај да се једној псеудо цркви регистрованој  у полицијској станици на Цетињу, прибави црквена ауто крефалност је немогућа мисија, па макар иза ње стајао и НАТО  пакт.

Загнало се, не тако више младо момче, господар Црне Горе, да руши институцију која је претрајала 800 година са све турском и швапском окупацијом. Заборавио је да је „мука с Богом ратова“ и  да из тог рата ни један тиранин није изашао као побједник. И овога пута ће бити по оној Његошевој:

„Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал´ зубе поломи“.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 573251


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja