avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: novosti
Broj pregleda članka: 3477

Traže pravdu za smrt djeteta u bolnici


Traže pravdu za smrt djeteta u bolnici

Porodica Gojak iz Pljevalja ne miri se sa gubitkom svog mezimca Milosava (18). Otac Željko najavljuje podnošenje tužbe Vrhovnom državnom tužilaštvu

Tragedija porodice Željka Gojaka iz Pljevalja, čiji je sin Milosav (18), pod nesvakidašnjim okolnostima umro poslije liječenja u Opštoj bolnici u Pljevljima, za sada je, prema dopisu koji je glavi uzorne familije stigao iz Osnovnog državnog tužilaštva - stavljena "ad akta". Međutim, Željko se ne miri sa, kako tvrdi, birokratskim i neetičkim ponašanjem ne samo činovnika u tužilaštvu, ljekara pljevaljske bolnice, već i stručnjaka Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, na čiji rad ima bezbroj pritužbi.

- Podnijeću vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv nekih ljekara iz Pljevalja, ali i članova Sudsko-medicinskog odbora, za koje sumnjam da su pokušali da sakriju nestručnost, nemar i javašljuk svojih kolega iz Pljevalja - kaže Željko, koji pravdu ne traži samo kao otac kome bol razdire dušu, već i kao građanin, kako se ovo ne bi nikome više desilo.

Nesrećni Željkov sin Milosav (18), 3. septembra prošle godine povrijeđen je prilikom prevrtanja traktora u selu Maoče, a posle dolaska u bolnicu u Pljevljima odstranjena mu je slezina.

- Kada je trebalo da izađe iz bolnice, lekari su utvrdili da se formirao tromb. Danima smo čekali da se obavi snimanje u pljevaljskoj bolnici ili u privatnoj ambulanti gde postoji taj uređaj, ali je ljekar bio odsutan. Nikome nije palo na pamet da mi dijete pošalje u Klinički centar Crne Gore na snimanje krvnih sudova jer za taj pregled u pljevaljskoj bolnici nije bilo uslova - priča Željko, i navodi da su mu ljekari poslije operacije kazali da je sve u redu.

- Umro je pred privatnom ordinacijom dr Novice Stanića. Samo se srušio... Sve ono što se dešavalo daje mi pravo da sumnjam da su ljekari postupali nestručno, nesavesno, a da je dio medicinske dokumentacije o smrti mog sina falsifikovan - kaže Željko.

ISTRAŽIVANjA

- Iz medicinske dokumentacije koju su vještačili ljekari iz Beograda, vidi se da je mom sinu u bolnici strogo bilo zabranjeno ustajanje i kretanje, a članovi SMO tvrde na osnovu "skorašnjih istraživanja da rano ustajanje iz kreveta i kretanje nije povezano sa većom učestalošću novih embolija pluća, progresijom duboke venske tromboze i povećanim mortalitetom". Koja su to novija istraživanja? Gdje su objavljena? - pita se Željko, koji smatra da je izvještaj SMO sročen tako da abolira krivce.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572623


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja