avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 2831

Spava u bolničkoj čekaonici


Spava u bolničkoj čekaonici

NVO ALTERNATIVA UKAZUJE NA NEMAR NADLEŽNIH SLUŽBI U SLUČAJU BESKUĆNIKA M.P. U PLJEVLJIMA

Da nadležne državne službe ne vode računa o beskućnicima upozoravaju iz pljevaljske nevladine organizacije Alternativa, navodeći primjer M.P. koja u poslednje vrijeme noći provodi u čekaonici Hiruškog odjeljenja, pljevaljske bolnice. Iz pomenute organizacije pojašnjavaju da M.P. danju po pljevaljskim ulicama traži način kako da se prehrani, a noću je na stolicama u bolničkoj čekaonici. Državne službe u ovom slučaju ćute, a građani sve manje obraćaju pažnju na ovakve slučajeve.

- Ovaj slučaj nije jedini u Pljevljima, ali je na neki način najneobičniji. M.P. je privremeno utočište koliko-toliko pronašla u čekaonici Hiruškog odjeljenja, gdje se noću sklanja od kiše i hladnoće. Za svo to vrijeme državne službe ništa ne preduzimaju kako bi je sklonili sa ulice u neku od državnih ustanova - navodi se u saopštenju NVO i pojašnjava da su u ovakvim slučajevima na potezu predstavnici Ministarstva za rad i socijalno staranje.

U Alternativi vjeruju da nije ljudski što niko u ovom slučaju ne reaguje, posebno kada je u pitanju očigledno osoba nesposobna da se brine o sebi.

- Trebalo bi se zapitati koliko je dana M.P. provela bez hrane, koliko se dana smrzavala tokom zimskih i proljetnih mjeseci po pljevaljskim ulicama i koliko joj je teško da noći provodi u bolničkoj čekaonici? Ne vjerujemo da za nju ne postoji mjesto ni u jednoj državnoj ustanovi. U pitanju je čista nebriga - navodi se u saopštenju uz poziv da se što prije reaguje i M.P. zbrine u nekoj od državnih ustanova.

Iz pomenute organizacije upozoravaju da su u poslednje vrijeme sve češći može uočiti veliki broj lica koja preturaju po kontejnerima i tražeći ostatke namirnica kako bi se prehranili. Međutim, mnoga od tih lica imaju krov nad glavom, dok to nije slučaj sa M.P.

- Nesumnjivo je da u Pljevljima ima mnogo materijalno ugroženih osoba, kao i da veliki broj građana nije navikao da se svakodnevno susreće sa osiromašenima. Problem je što su te navike jako loše i što ne bi smjeli da dozvolimo da nam ovakvi primjeri budu normalna pojava - navodi se u saopštenju Alternative.

Tragom informacije posjetili smo Hirurško odjeljenje pljevaljske bolnice i tamo zatekli M.P. Međutim, ona je odbila da razgovara sa novinarom i jedino smo saznali da nema nikog od bliže rodbine ko bi joj pomogao i brinuo o njoj.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572975


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja