avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Antena M
Broj pregleda članka: 3670

Pljevlja: Zaštitnica napuštenih životinja ide u zatvor jer je hranila pse lutalice


Pljevlja: Zaštitnica napuštenih životinja ide u zatvor jer je hranila pse lutalice

Babica i zaštitnik napuštenih životinja Indira Lajko moraće četiri dana da provede u zatvoru jer nije platila kaznu od 150 eura koja joj je izrečena zbog hranjenja uličnih pasa, piše Dan.

Lajko kaže da nije u mogućnosti da plati kaznu jer joj je plata već i suviše opterećena kreditima koje je podizala da bi plaćala kazne koje su joj, kako kaže, Osnovni i sud za prekršaje izricao zbog borbe za zaštiti napuštenih životinja.

Ona napominje da su te kazne ranijih godina bile 1.400 eura.

“Ja se ne bavim zaštitom životinja od juče, već to radim godinama ili bolje rečeno decenijama i to u Pljevljima svi znaju. Taj posao sam započela u vrijeme kada zakonska rešenja nijesu štitila životinje, odnosno kada nijesu imala u sebi evropski duh. U tim godinama bila sam kažnjavana novčano, a sve je to prouzrokovalo da je danas više od pedeset odsto moje plate opterećeno kreditom”, priča Lajko i pojašnjava da je ona štitila napuštene pse i u vrijeme kada su šinteri javno i usred dana iz vatrenog oružja ubijali pse i mačke po ulicama.

Lajko kaže da su to bile mnogo strašnije scene nego sada što mora da ide u zatvor, kao i da trpi posledice finansijske iscrpljenosti.

“Pristala bih da u zatvoru provedem čitav život samo da se te užasne scene sa ubijenim životinjama ne ponavljaju. Nažalost oni koji su bili zagovornici takvih brutalnih mjera i koji, i danas vjeruju da sve napuštene životinje treba poubijati, prema meni osjećaju mržnju i netrpeljivost. Oni će danas da likuju što ću ja da idem u zatvor”, navodi Lajko i napominje da joj je komunalni inspektor napisao prijavu zato što je hranila ulične pse ispred svoje zgrade, a da ju je sudija za prekršaj zbog toga novčano kaznio.

“Ponosna sam što sam pomagala tim životinjama i što sam zbog toga progonjena. Oni koji me progone neka dobro razmisle da li su ikada bilo kome pomogli”, poručuje Lajko i pojašnjava da je u Pljevlja došla prije 38 godina sa svojih 18 godina, kao i da je čitav svoj dosadašnji radni vijek provela radeći u pljevaljskom porodilištu.

U rješenju Suda za prekršaje u Bijelom Polju, odjeljenje u Pljevljima, piše da se obustavlja postupak protiv Indire Lajko u dijelu kazne zatvora u trajanju od šest dana jer je ona i međuvremnu platila dio novačne kazne i troškove postupka, (85 eura), ali ostaje kazna zatvora u trajanju od četiri dana.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540394


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja