exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 2457

PSI LUTALICE NAPRAVILI POKOLJ NA JAGNJILU


PSI LUTALICE NAPRAVILI POKOLJ NA JAGNJILU

Da su psi lutalice veliki problem za pljevaljske stočare vidi se i po činjenici da su u selu Jagnjilo, u stadu Budimira Jašovića, usmrtili i povrijedili oko 40 ovaca i jagnjadi. Napušteni psi su u jutarnjim časovima upali u dobro obezbijeđen tor. Potom su uspjeli, razgoneći stado, koje je brojalo 90 ovaca i 70 jagnjadi da poruše dio tora. Usledilo je razgonjenje stada po obližnjim livadama i borovoj šumi sve do grada, pri čemu je stradalo oko 40 ovaca i jagnjadi.

- Ima jagnjadi i ovaca poklanih na licu mjesta, a mnoge još nismo ni pronašli, jer su ih psi tjerali do samog grada, kroz borovu šumu - ispričao je Jašović.

On kaže da su mu sa jučerašnjim danom od Nove godine, psi lutalice prepolovili stado. Kaže da se u neposrednoj blizini njegovog imanja, u parkovskim šumama, nalazi oko pedeset napuštenih pasa, koji se ničega ne plaše i koji mu svakodnevno napadaju stoku.

Od 1. januara do jučerašnjeg dana su mu usmrtili oko trideset ovaca, jagnjadi, koza i jaradi.

Prije nekoliko dana su mi kravi otkinuli dio repa. Strašno je šta se ovde dešava. Ja i kad bih htio ne mogu da ubijam pse, ali javno kažem da bi mi bilo bolje da ubijam pse i da idem u zatvor, nego da trpim to što mi se dešava - kaže Jašović.

On dodaje da je u prethodnom periodu postajala pokretna traka od kopa Rudnika uglja do deponije Jagnjilo i da je ona razdvajala gradsku deponiju otpada od njegovog imanja. Sada je traka uklonjena i psi dolaze i sa deponije i napadaju njegovu stoku.

On pojašnjava da da ima rasnu šarplaninku ali da ona ne smije da se suprostavi napuštenim psima.

- Kada je napadne čopor napuštenih pasa ona cvili i bježi. Koliko su opasni i nju bi rastrgnuli- žali se Jašović i pojašnjava da strahuje za ličnu bezbjednost i bezbjednost ukućana.

Kaže da će nakon uviđaja veterinara i nakon što se uz pomoć minđuša tačno utvrdi koliko je usmrćeno ovaca i jagnjadi, tužiti i lokalnu upravu i državu, jer su zaštitili pse.

- Na sudu ću tražiti obeštećenje, jer je ovo strašno i problem se mora rješavati jer su psi lutalice praktično podivljali. Prošle godine supruga je pošla da ponese neki sir ženi u susjedstvu, psi su je napali i povrijedili. Zbog ujeda psa, morala je mjesec dana ići u Pljevlja da prima injekcije - kaže Jašović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 394940


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja