avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 3220

Milinkovićeva kolo vodi sa 2.400 eura mjesečno


Milinkovićeva kolo vodi sa 2.400 eura mjesečno

Bivša odbornica DPS-a Vesna Milinković zaradila je lani gotovo 29.000 eura, najviše od svih pljevaljskih funkcionera.

Prema podacima koje je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije, ona je prošle godine kao sekretar “Rudniku uglja” mjesečno zarađivala 2.400 eura. Prijavila je ušteđevinu od 10.000 eura.

Odbornik DPS-a Zoran Gospić, za kojeg je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da je bio u konfliktu interesa jer je istovremeno bio i odbornik i član Odbora direktora “Rudnika uglja”, mjesečno zarađuje oko 1.400 eura. Vlasnik je stana od 74 metra kvadratna, a prijavio je ušteđevinu od 4.000 eura. U imovinskom kartonu Gospića za 2018. navodi se da je njegova supruga Nataša u Zavodu za dječju i socijalnu zaštitu u Podgorici mjesečno zarađivala 538 eura. Posjeduje i “opel kadet” iz 1986. a supruga “tojotu jaris” staru 11 godina. Gospić je vlasnik pištolja koji je kupio 1992. i akcija u više privrednih društava.

Zarada predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Vlada Milinkovića i bivšeg odbornika značajno se povećala kada je u septembru prošle godine izabran za čana Odbora direktora “Rudnika uglja”. Milinković je prijavio da je za posljednja tri mjeseca prošle godine primio naknadu za članstvo u Odboru u iznosu od 1.426 eura. Prijavio je i prohode koje je ostvarivao kao inspektor u Poreskoj upravi od oko 700 eura. Za poboljšanje stambenih uslova od Poreske uprave u novembru prošle godine dobio je 9.000 eura. Dok je bio odbornik primao je mjesečnu naknadu od oko 150 eura. Agencija je krajem prošle godine i za njega utvrdila da je u konfliktu interesa. Milinković je kreditno zadužen 25.000 eura. Posjeduje dvije naslijeđene kuće i stan od 57 metara kvadratnih koji je kupio. Bivša odbornica SD i predsjednica Opštinskog odbora te partije u Pljevljima Nataša Marković od septembra prošle godine je takođe član Odbora direktora “Rudnika uglja”, gdje mjesečno zarađuje 1.412 eura. Dok se nalazila na čelu opštinskog preduzeća Komunalne usluge do avgusta 2018. primala je mjesečno 836 eura. Kao trener Amaterskog odbojkaškog kluba mjesečno zarađuje 300 eura. Njen suprug Goran Čavić kao rukovodilac Službe zaštite mjesečno prima 1.042, eura. Ona i suprug prijavili su ušteđevinu od oko 12.000 eura. Čavić je kreditno zadužen više od 18.000 eura.

Odbornik DPS-a Mijomir Cvijović prijavio je penziju od 770 eura, a po ugovoru o djelu od Opšte bolnice gdje radi kao ljekar mjesečno dobija 800 eura. Njegova supruga u “Termoelektrani Pljevlja” mjesečno zarađuje 750 eura. Cvijović ima oročen štedni ulog od 45.000 eura. Posjeduje stan i vikendicu. Bivši odbornik DPS-a Igor Golubović mjesečno je kao rukovodilac Elektrodistribucije u Pljevljima zarađivao 1.500 eura. Golubović se u međuvremenu zaposlio u “Rudniku uglja” kao član menadžmenta kompanije.

Njegova supruga Sanja kao tužilac u Osnovnom tužilaštvu zarađuje 1.188 eura. Golubović je vlasnik stana od 76 kvadrata i vikendice od 120.

Direktor Agencije za stambeno-poslovni fond Opštine Pljevlja Enver Kaljić mjesečno zarađuje 850 eura, a direktor “Vodovoda” Čedo Gospić oko hiljadu. Zarada direktora Galerije Belisa Pojatića je 955 eura, a direktorice Biblioteke Đine Bajčete 944.

U opozicionara tanji novčanici

Za razliku od funckionera iz vladajuće DPS-SD -BS koalicije, opozicioni funkcioneri imaju značajno manja primanja.

Odbornik Nove Milan Lekić zarađuje mjesečno 500 eura kao savjetnik predsjednika Nove srpske demokratije, a kao odbornik 165 eura. Njegova supruga mjesečno zarađuje 530 eura. Prijavio je gotovinu od 13.000, kuću u Pljevljima od 120 kvadrata i vikendicu u selu Rađevići. Lekić vozi automobil “pežo 308” star osam godina.

Njegova partijska koleginica Slavica Batizić u “Vodovodu” kao pravnica mjesečno zarađuje 555 eura, a od zakupa stana dobija još 200 eura. Vlasnica je tri stana.

Odbornik Demokrata Nikola Rovčanin kao pravnik u “Vodovodu” mjesečno prima 463 eura, a njegova supruga u Pljevaljskim novinama 400.

Predsjednik Demokrata i odbornik Milojica Tešović mjesečno prima 430 eura penzije. Tešović na računima u bankama ima ukupno oko 60.000. On je vlasnik knjigovodstvene agencije u Pljevljima.

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a i odbornik Rajko Palibrk prijavio je platu od 530 eura.

Odbornik DNP-a Vladilav Bojović kao savjetnik predsjednika te partije mjesečno zarađuje 700 eura, a posjeduje i 44.000 ušteđevine koju čuva u bankama.

Vlasnik je i 3,44 odsto u DOO “Srpska kuća” u Podgorici.

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić kao pravnik u Opštoj bolnici zarađuje 815 eura, a kao odbornik još 170.

Plata direktora Centra za sport i rekreaciju Veselina Peruničića je 982 eura, a direktorice Komunalnih usluga Tanje Vučetić 810 eura.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540275


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja