exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 2391

Haris Krupa se ipak vraća u „Čistoću”


Haris Krupa se ipak vraća u „Čistoću”

VIŠU SUD U BIJELOM POLJU POTVRDIO PRESUDU OSNOVNOG SUDA U PLJEVLJIMA

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Pljevljima, kojom se poništava odluka odbora direktora „Čistoća” o razrješenju Harisa Krupe sa mjesta izvršnog direktora ovog preduzeća. Presudom se takođe poništava i rješenje o prestanku radnog odnosa Krupe u ovom preduzeću. Presudom Višeg suda naloženo je da se u roku od 15 dana Krupi isplati 1.906 eura troškova sudskog postupka, odnosno kada sudska presuda postane pravosnažna. U presudi sudskog vijeća, kojim je presjedavala sudija Jelena Čabarkapa, ocijenjeno je da žalba „Čistoće” uložena na presudu Osnovnog suda nije osnovana i da je sud pravilno cijenio prilikom poništenja odluke Upravnog odbora „Čistoće” od 9.11.2016. godine.

- Izreka prvostepene presude je jasna i razumljiva, nije protivurječna razlozima, a prvostepeni sud je u svojoj pressudi dao jasne i valjane razloge o odlučnim činjenicama, koje nijesu međusobno protivrječne i neprotivrječe sadržini spisa i izvedenim dokazima. Predmet spora u pravnoj stvari je zahtjev tužioca da se poništi kao nezakonita odluka odbora direktora od 9. 11. 2016. godine, o razrješenju tužioca dužnosti izvršnog direktora, kao i rješenje o prestanku radnog odnosa tužiocu od 9.12. 2016. godine - navodi se u presudi Višeg suda u Bijelom Polju uz pojašnjenje da su navodi iz žalbe „Čistoće” odbačeni jer ne odgovoraju zakonskim propisima.

U presudi se ističe i da su odluka o razrješenju Krupe, kao i rješenje o prestanku radnog odnosa, nezakoniti jer nije ispoštavana potrebna procedura.

- Predsjednik odbora direktora u okviru ovlašćenja koje mu daje Statut nema pravo da predlaže razrješenje izvršnog direktora, jer je imenovanje i razrješenje izvršnog direktora u nadležnosti Odbora direktora, a inicijativu za pokretanje postupka za razrješenje izvršnog direktora Društva može podnijeti Odbor direktora i predsjednik Opštine - navodi se u presudi.

Haris Krupa kao višedecenijski funkcioner pljevaljskog DPS-a u novembru 2016. godine iznenada je pao u nemilost tadašnjeg i sadašnjeg predsjednika Opštine Mirka Đačića. U tom momentu, i pored niza uspjeha, Upravni odbor „Čistoće” hitno je razrješio Krupu. Spekulisalo se da je Krupa od Opštine tražio da preduzeću „Čistoća” izmiri obavezu od 700 hiljada eura što je razljutilo Đačića.

Ne treba zaboraviti da je „Čistoća” 2016. godinu završila sa pozitivnim poslovanjem, što nije bio slučaj u periodu prije Krupe, kao ni kada je on smijenjen.

Ostaje da se vidi da li će Krupa biti vraćen na direktorsko mjesto, jer sada tu poziciju zauzima Saša Ječmenica. Podsjećamo, nedavno je Viši sud u Bijelom Polju na posao vratio i Vaja Robovića, kome je aktuelni direktor „Čistoće” Saša Ječmenica dao otkaz. Pored Robovića i Krupe postoji, još nekoliko radnika „Čistoće” najvjerovatnije čekaju slične presude, jer su u prvostepenom postupku pred pljevaljskim sudom uspjeli da se odbrane od optužbi navedenih u njihovim otkazima.

U SO bez prava na odbranu i prava da bude branjen

U momentu kada se u lokalnom parlamentu raspravljalo o razrješenju Harisa Krupe sa mjesta izvršnog direktora „Čistoće” odlukom većine, koju su činili odbornici DPS-a, SD i Bošnjačke stranke, nije dozvoljeno da Krupa iznese svoju odbranu. Krupa je čekao u skupštinskom holu, ali mu skupštinsko obezbjeđenje nije dozvoljavalo da uđe u salu. Posebno mučnu situaciju priredio je predsjednik Upravnog odbora „Čistoće” Milko Čolović, koji nije odgovarao na kritike i pitanja odbornika opozicije, već je svoje odgovore dao u završnoj riječi, nakon čega njegovi neistomišljenici nijesu imali pravo na riječ.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451537


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja