avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 2141

Frakcije u DPS-u biju bitku za gradonačelnika


Frakcije u DPS-u biju bitku za gradonačelnika

Nakon što je predsjednik opštine Mirko Đačić podnio ostavku, narednih dana će lokalni parlament donijeti odluku o tome ko će biti vršilac dužnosti prvog čovjeka grada do izbora novog gradonačelnika. Kako nam je juče kazala sekretar u Skupštini opštine Pljevlja Emina Brković, skupština će prvo donijeti odluku da jedan od dva aktuelna potpredsjednika opštine bude vršilac dužnosti predsjednika, a potom će u roku od trideset dana izabrati novog predsjednika opštine.

Brkovićeva nam nije mogla reći da li će Mervan Avdović ili Anela Kriještorac biti vršioci dužnosti predsjednika opštine, ali nam je kazala da će biti neko od njih dvoje.

- Takve je procedura prema Statutu opštine i prema važećim zakonskim propisima, kazala je Brkovićeva i pojasnila da se neće dugo čekati na pomenute odluke.

Najvjerovatnije slijede konsultacije unutar DPS-a, čiji su članovi Mervan Avdović i Anela Kriještorac, o tome ko će biti vršilac dužnosti predsjednika opštine. Ta odluka u pljevaljskom DPS-u će vjerovatno biti brzo i lako donijeta, što se ne može reći i za odluku o tome ko će biti novi predsjednik opštine. Posebno što aktuelni predsjednik pljevaljskog DPS-a Vlade Milinković nailazi na otpor pristalica Mirka Đačića, kao i pristalica nekadašnjeg predsjednika lokalnog DPS-a Filipa Vukovića. U takvim okolnostima, i pored činjenice da DPS ima 18 od ukupno 35 odbornika u lokalnom parlamentu, odluku će biti teško donijeti, a ne treba isključiti ni mogućnost novih lokalnih izbora.

Pristalice Mirka Đačića imaju veoma lošu komunikaciju sa Vladom Milinkovićem, jer tvrde da je Đačić zaslužan za uspjeh DPS-a u Pljevljima. Oni se često pozivaju i na to da je na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima Milo Đukanović u Pljevljima dobio manje glasova nego lista DPS-a, Bošnjačke stranke i SD-a na čelu sa Mirkom Đačićem. Ova DPS frakcija će, najvjerovatnije, u narednom periodu za novog predsjednika opštine predložiti poslanika u parlamentu Danijela Živkovića. Prema našim saznanjima, odlučujuća bitka upravo će se voditi između frakcija koje će predlagati Vlada Milinkovića i Danijela Živkovića, a nije isključeno da će partijska centrala iz Podgorice nametnuti rješenje, kao što je bio slučaj i 2014. godine kada je došao Mirko Đačić.

Prethodnih dana iz pljevaljskog DPS-a se nijesu oglašavali po pitanju ostavke Mirka Đačića, tako da zvaničnog stava o novim kadrovskim rješenjima i nema. Međutim, i to ćutanje DPS-a u Pljevljima se tumači kao posebna slabost. U narednih mjesec dana, ipak će morati da se izjasne o novom kandidatu za predsjednika opštine... Ili možda o novim izborima..

Izborom novog predsjednika prestaje mandat potpredsjednicim

Zanimljivo je i to da odlaskom predsjednika opštine Mirka Đačića nijesu sigurne ni potpredsjedničke funkcije Mervana Avdovića i Anela Kriještorac. Njihov ostanak na funkcijama potpredsjednika opštine zavisi od novog predsjednika, jer će on, kao što je to uradio i Đačić, predložiti svoje prve saradnike, odnosno potpredsjednike. Ukoliko se u tom slučaju bude pitala partija, Avdović i Kriještorac možda i da ostanu, a ukoliko novi predsjednik bude sam odlučivao pitanje je koga će imenovati za svoje prve saradnike. U svakom slučaju, izborom novog predsjednika opštine prestaje mandat aktuelnim potpredsjednicima.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 574648


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja