exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan
Broj pregleda članka: 2980

Brković ostao bez dva kamiona i prikolice


Brković ostao bez dva kamiona i prikolice

Imovina „Vektre Jakić” se našla na „dobošu“ nakon što su bivši i sadašnji radnici dobili na sudu kompaniju, povodom neisplaćenih potraživanja. Naime, javni izvršitelj je prije nekoliko dana prodao dva kamiona i dvije prikolice za šezdeset hiljada eura, kako bi isplatio jedan dio radničkih potraživanja. Pomenuta vozila su prodata na javno zakazanoj aukciji, ali cjelokupno potraživanje radnika nije izmireno. U takvim okolnostima, treba očekivati da se nastavi prodaja imovine „Vektre Jakić”, kako bi se namirila mnoga potraživanja prema sadašnjim i bivšim radnicima.

- Prodata je imovina u vrijednosti od oko šezdeset hiljada eura, a potraživanje radnika u ovom slučaju je bilo oko 73 hiljada eura. Prodajom nove imovine namiriće se preostalo potraživanje - kazali su u kancelariji javnog izvršitelja uz napomenu da ima i drugih zahtjeva.

Iz kancelarije javnog izvršitelja nijesu mogli kazati o kojim se iznosima radi, ali su kazali da zahtjeva za prinudnu naplatu ima dosta.

Svakodnevno stižu novi zahtjevi, pa sa sigurnošću ne možemo trenutno reći o kojim se iznosima radi - kazali u kancelariji javnog izvršitelja.

„Vektru Jakić” su tužili brojni bivši radnici, kojima ova kompanija nije redovno isplaćivala zarade. U većini slučajeva radnici su dobili sporove, ali kako više od godinu dana lokalna uprava u Pljevljima drži u blokadi račune kompanije zbog neplaćenih lokalnih dažbina, radnici nijesu mogli izvršiti naplatu svojih potraživanja od ove kompanije na drugi način, izuzev prodajom imovine.

Naravno na najvećem gubitku je „Vektra Jakić” jer su prodati kamioni po cijeni od oko 30 hiljada eura, dok bi isti u redovnoj prodaji koštali oko 160 hiljada eura. Međutim, prodaja imovine na „doboš” uvijek ima nižu cijenu, gdje je vlasnik na gubitku.

„Vektra Jakić” je imala problem sa dopremanjem građe, odnosno balvana iz pljevaljskih šuma. Za taj posao je bilo neophodno najmanje 12 kamiona, odnosno dnevno dopremanje od oko 500 kubika. Prodajom dva kamiona u ovoj kompaniji je ostalo svega šest kamiona, jer ih je ranije bilo osam. Šest kamiona otprilike može da dopremi oko 240 kubika. Dodatni problem je i to što pri utovaru nije uvijek trupac za prorez, već u utovarima iz šume ima i dugog celuloznog drveta, gdje ne može da vrši prorez i daska za prodaju.

Trenutno zaposleni u „Vektri Jakić” čekaju da prime aprilsku, majsku i junsku platu, kao i tri plate iz prošle godine. Sadašnjom prodajom kamiona, u „Vektri Jakić” može se očekivati pogoršanje situacije. Ukoliko dođe do novih prodaja, ova kompanija bi mogla ostati bez kamiona, i uopšte, do dovoza sirovine što bi moglo da dovede i do prekida proizvodnje.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 394904


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja