avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 1708

Braći Đolu i Slavku Kljajeviću na današnjoj svečanosti uručena PLAKETA zaštite i spašavanja


Braći Đolu i Slavku Kljajeviću na današnjoj svečanosti uručena PLAKETA zaštite i spašavanja

U Podgorici je centralnom proslavom obilježen 1. mart Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodni dan civilne zaštite. Zaposleni u službi zaštite i spasavanja pokazali su da Crna Gora ima snažne kapacitete u toj oblasti, što je potvrđeno izuzetnom hrabrošću i požrtvovanjem koju su ispoljili prošle godine, ocjenjeno je na centralnoj proslavi u Podgorici. Svečanosti su prisustvovali Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

Plakete zaštite i spašavanja dobili su braća Kljajević, Đole i Slavko iz Đurđevića Tare, kao i Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin i Darko Vujošević, potshumno. Predlog za dodjelu plakete braći Kljajević uputilo je NVU “PV Informer” iz Pljevalja.

Braća Đole i Slavko Kljajević iz Đurđevića Tare godinama su volonterski aktivni na spašavanju iz kanjona rijeke Tare. Veliki je broj ljudi koji su danas živi zahvaljujući brzoj i spretnoj intervenciji braće Kljajević u ekstremnim uslovima kanjona. Nastanjeni su na ivici kanjona rijeke Tare i učestvuju u spašavanju prilikom svih nesreća koje se dese u kanjonu. Nerijetko se bore sa mutnom i nabujalom Tarom rizikujući svoje živote iako dobro znaju ćudi ove rijeke koja je nemilosrdna - stoji u odluci Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.

Novčane nagrade dobili su Mirko Stevović, Radenko Svrkota, Rajko Radusinović, Dežmal Agović i Borislav Đolević.

Zahvalnice za doprinos razvoju sistema zaštite dobili su Andrija Čađenović, Kadro Kurtović, Radovan Mihajlović, Marko Korać, Vojislav Janović, Darko Golubović, Ranko Bojović, Milorad Vlahović i Almir Nurković. Značke su pripale Danilu Vlaoviću i Žarku Ivanoviću.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 538762


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja