avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 2456

Avdović sjeda u Đačićevu fotelju


Avdović sjeda u Đačićevu fotelju

PLjEVLjA – Do izbora novog predsjednika Opštine pljevaljski lokalni parlament će, na vanrednoj sjednici 27. maja, za vršioca dužnosti imenovati Mervana Avdovića koji je za to dobio saglasnost Opštinskog odbora DPS-a. Potpredsjednica opštine Anela Kriještorac odbila da se prihvati dužnost v.d. predsjednika opštine. U takvim okolnostima Avdović je bio jedino rješenje, jer se v.d. predsjednika opštine, u slučaju kada predsjednik podnese ostavku, bira od dva postojeća potpredsjednika. Tokom jučerašnjeg dana predsjednik SO Dragiša Sokić zvanično je obavjestio odbornike o datumu održavanja vanredne sjednice na kojoj neće biti drugih tačaka dnevnog reda osim verifikacije mandata v.d. predsjednika opštine.

Mervan Avdović je do oktobra prošle godine obavljao dužnost direktora pljevaljske Srednje stručne škole i bio je dugogodišnji odbornik DPS- a. U oktobru prošle godine, već sad bivši predsjednik pljevaljske opštine Mirko Đačić ga je imenovao za potpredsjednika.

Nakon što bude izabran novi predsjednik opštine, potpredsjednicima Mervanu Avdoviću i Aneli Kriještorac prekida se mandat, jer je isti vezan za sudbinu mandata bivšeg predsjednika opštine.

Odbijanje Anele Kriještorac da prihvati poziciju v.d. predsjednika opštine prema mnogima je nastavak sukoba u pljevaljskom odboru DPS-a, jer je upravo Kriještorac tim činom pokazala odanost prema bivšem predsjedniku Opštine Mirku Đačiću. S druge strane, ona se suprostavila politici koju vodi aktuelni predsjednik pljevaljskog DPS-a Vlade Milinković. Glavni sukobi unutar DPS-a očekuju se narednih dana, odnosno kada na dnevni red dođe izbor predsjednika opštine. Zakonski rok od 30 dana za to već teče od 17.maja.

 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 573164


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja