exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti
Broj pregleda članka: 1873

Advokati da plate 1.600 eura i troškove dolaska devet svjedoka iz Pljevalja


Advokati da plate 1.600 eura i troškove dolaska devet svjedoka iz Pljevalja

Advokati iz Podgorice Zoran Piperović i Damir Lekić kažnjeni su u bjelopoljskom Osnovnom sudu sa po 800 eura, zbog neopravdanog izostanka sa suđenja advokatici Zorici Novaković iz Pljevalja, koju zastupaju.

Oni će solidarno platiti i troškove suđenja i putne troškove uzaludnog dolaska devet svjedoka iz Pljevalja”, odlučio je sudija Ivan Adamović.

Novaković se u Osnovnom sudu sudi zbog produženog krivičnog djela prevara i falsifikovanje isprava. Novčana kazna advokatima je uslijedila nakon što je Novaković odbila da suđenje održi u odsustvu njenih advokata. Iz istih razloga u ovom predmetu, advokat Piperović je kažnjen i krajem januara, novčanom kaznom od 500 eura, jer ni tada nije opravdao svoje odsustvo, dok za drugog advokata Lekića nije bilo dokaza da je uredno primio poziv.

Novaković se u Osnovnom sudu branila ćutanjem, što je činila i tokom istrage.

Prema optužnici, Novakovićeva je od 2013. do 2017. godine naplatila lažne troškove države u više od 20 predmeta.

Objašnjava se da je ona, javnim izvršiteljima sa područja Opštine Pljevlja, uz upotrebu falsifikovanih punomoćja, podnosila više predloga za izvršenje presuda u kojima je dužnik država.

Optužnica tu advokaticu i bivšu sutkinju Osnovnog suda u Pljevljima tereti da je u periodu od 2013. do 2017. godine, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, lažno prikazivala da nisu pravosnažne i izvršne sudske presude i rješenja Osnovnog suda u Pljevljima, koje su već jednom pravosnažno izvršene...
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428741


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja