exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: portal tvpljevlja.me
Broj pregleda članka: 457

Povodom 10 godina rada NVU “Šarenica” organizuje izložbu


Povodom 10 godina rada NVU “Šarenica” organizuje izložbu

NVU “Šarenica” povodom jubilarnih 10 godina rada organizuje izložbu svojih radova u holu Doma kulture. Građani će izložbu moći da pogledaju tokom vikenda, a svečano otvaranje je u subotu, 13. oktobra, u 11 sati.

NVU “Šarenica” već deset godina okuplja zainteresovane sugrađanke koje žele da nauče stare zanate ili da rade i izrađuju ukrasne odjevne predmete: tkanice, torbice, dijelove narodne nošnje, sitne suvenire sa pljevljskim i crnogorskim narodnim motivima. Na taj način pokušavaju sačuvati od zaborava starinske načine izrade, ali i da spriječe bacanje i propadanje izuzetnog prirodnog materijala: vune.

Gotova kančela vune boje prirodnim bojama da bi vuna bila postojanija i da bi predmeti duže trajali, a za osnovu se koristi pamuk. “Šarenica” povodom jubilarnih deset godina rada organizuje izložbu svojih radova u holu Doma kulture, a predsjednica Ljiljana Čepić nam je rekla da će u narednom periodu, slične izložbe organizovati svake godine.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 434269


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja