exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Pljevlja

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV INFORMER
Broj pregleda članka: 3513

Škole u Matarugama i Kozici bez đaka u klupama


Škole u Matarugama i  Kozici bez đaka u klupama

Umjesto đačkog žagora Osnovnom školom "Mataruge" u Matarugama jutros je vladala tišina. Svi nastavnici su na vrijeme došli u školu, 
ali nastave nije bilo. Nakon sat vremena vrata škole su zaključali njihovi roditelji zajedno sa predsjednicima mjesnih zajednica Mataruge 
i Kozica.

Roditelji su zatražili sastanak sa sekretaricom Vanjom Marković. Na sastanku su roditelji izrazili svoj protest protiv stalne promjene nastavnog kadra, odnosa direktorice prema lokalnoj zajednici i njihovoj djeci. Takođe, zatraženo je da se na svoja radna mjesta vrate  nastavnici Danka Pejović i Bojana Ostojić, kao i da se nastavniku mr. Bojanu Strunjašu vrate časovi koji su dodijeljeni kao honorar  nastavnici Crnogorskog jezika Oliveri Rakočević koja je stalno zaposlena u Osnovnoj školi "Mile Peruničić" u Maoču.

Nakon što je direktorica povišenim tonom saopštila roditeljima da neće ispuniti njihove zahtjeve, roditelji su zatražili njenu ostavku i iznijeli niz primjedbi na dosadašnji rad. Novi sastanak roditelja i predsjednika mjesnih zajednica zakazan je za sjutra. Roditelji će se obratiti  ministru Šehoviću i zatražiti smjenu Vanje Marković sa mjesta direktorice za koju tvrde da godinama nesavjesno i neprofesionalno obavlja svoj posao i dolazi u stalne sukobe sa roditeljima i nastavnicima.

Podsjećanja radi, prije nekoliko godina između direktorice Marković i nastavnice matematike Milojke Šljukić došlo je do fizičkog obračuna koji je imao sudski epilog. Roditelji zamjeraju Markovićevoj koja dolazi iz Bijelog Polja da prilikom zapošljavanja favorizuje prosvjetne radnike sa teritorije Mojkovca i Bijelog Polja, a da progoni Pljevljake.

Kako nezvanično saznajemo, riječi će biti i o finansijskom poslovanju Markovićeve prilikom izvođenja radova na adaptaciji škole koja se godinama povjerava izvjesnom Pekoviću. Učenici do daljnjeg neće pohađati nastavu, a reakcija ministarstva očekuje se već tokom sjutrašnjeg dana.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 388219


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja