exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kolektiv.me
Broj pregleda članka: 203

Policija nije uspjela da ih IDENTIFIKUJE: Ko je zatvoreniku DOSTAVIO TELEFON?


Policija nije uspjela da ih IDENTIFIKUJE: Ko je zatvoreniku DOSTAVIO TELEFON?

Istražitelji još nijesu utvrdili ko su dvije osobe što su u nedjelju oko 19.30 sati prošle dvije spoljne ograde, 24-časovni video nadzor, neopaženo ušetale pored više službenika ZIKS-a i preko treće ograde doturile zatvoreniku paket sa telefonima.

Policija nije uspjela da identifikuje dvije osobe koje su uspjele da uđu i izađu iz F paviljona, koji je najobezbjeđeniji dio zatvora jer u njemu borave osuđenici za najteža krivična djela i izdržavaju najduže kazne.

Iako je prošlo šest dana od događaja što je uznemirio zatvorenike, koji su i prijavili “goste”, odgovornost je pala samo na osuđenika koji je preuzeo pošiljku telefona.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija kazali su da je „identifikovan zatvorenik koji je preuzeo mobilne telefone i da je u toku prikupljanje saznanja o svim ostalim vinovnicima predmetnog događaja.

Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi pojašnjavaju da je nejasno kako je odgovnost pala samo na zatvorenika, s obzirom da su “gosti” morali da prođu rizičan put do njega. To podrazumijeva da su morali da imaju dobro organizovan plan, poznaju zatvorski krug i osiguraju se da će bez problema isporučiti pošiljku, koja je, nezvanično vrijedna više hiljada eura.

Nejasno je kako su uspjeli da probiju dvije ograde i ušetaju u “dogovoreno vrijeme”, jer je, ipak, pošiljka stigla na planiranu lokaciju. Pojašnjeno  je da se dio puta koji su prešli snima 24 sata i da službenici imaju zaduženje da iz kancelarije prate što se dešava u zatvorskom krugu. Osim njih, službenik sa karaule, koja je visoka nekoliko metara, ima pregled ko prilazi zatvoru, što opet, nije bila prepreka za dvije osobe koje  su bile u “posjeti” najobezbjeđenijem dijelu zatvora.

Iz ZIKS-a su potvrdili da su 11. novembraoko 19.30 časova NN lica ušla u posjed Zavoda i izvršila prebačaj paketa (sa mobilnim telefonima) u krug namijenjen za šetnju zatvorenika koji su smješteni u F paviljonu. Naveli su da su dva NN lica oštetila spoljašnju žičanu ogradu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i to u neposredno blizini F paviljona koji čini sastavni dio organizacione jedinice Kazneno-popravni dom Podgorica.

“Protiv svih zatvorenika za koje se utvrdi da su učestvovali u ovom događaju biće pokrenuti disciplinski postupci radi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti, a o svemu je obaviještena i Uprava policije OB Danilovgrad radi preduzimanja radnji i mjera iz svoje nadležnosti, koje se prevenstvenoodnose na identifikovanje lica koja su izvršila prebačaj nedozvoljenih stvari u krugu F paviljona organizacione jedinice Kazneno-popravni dom Podgorica”,naveli su u odgovorima.

Rade 12 sati bez pauze

Kako su pojasnili iz bezbjednosnih službi službenici koji obavljaju poslove na karauli rade po smjenama od 7 do19 i od 19 do sedam. Za to vrijeme su obavezni da ne napuštaju radno mjesto, iako je zakonom predviđeno šest sati rada na karauli, i to da se na dva sata mijenjaju i sve vrijeme moraju biti budni. Službenici na spoljnjem obezbjeđenju imaju pored sebe samo naoružanje i motorolu i pred sobom pregled svega što se kreće na terenu. Nemaju ni radio, ni tv, bilo što što može skretati pažnju, nema ni mokrog čvora, a ni dovoljno radnika koji bi ih zamijenili…
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 445660


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja