exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 165

Pritvorenici prekinuli štrajk


Pritvorenici prekinuli štrajk

Pritvorenici Organizacione jedinice Istražnog zatvora Podgorica, oko 16 sati, prekinuli su štrajk, navodi se u saopštenju ZIKS-a.

Kako su se razlozi za pokretanje štrajka pritvorenika odnosili na zdravstvenu zaštitu, pravo na šetnju, te smještaj pritvorenika Vladimira Ulame, iz ZIKS-a ističu da je zravstvena zaštita pritvorenim licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija bila, i kako su kazali, biće i ubuduće dostupna 24 časa dnevno.

Kad je u pitanju ostvarivanje prava na šetnju pritvorenika, iz ZIKS-a navode da će svim pritvorenim licima obezbijediti šetnju na otvorenom prostoru u dijelu namijenjenom za to, najmanje dva sata dnevno.

"To će se obezbijediti produžavanjem vremenskog perioda u kojem se realizuju šetnje pritvorenika u ovoj organizacionoj jedinici Zavoda, a vodeći računa o bezbjednosnim i drugim uslovima koje treba uzeti u obzir prilikom realizacije šetnje koji su bili odlučujući za skraćenje vremena za šetnju", navodi se u saopštenju.

Na prioritetan zahtjev pritvorenika koji se odosio na smještaj zatvorenika Vladimira Ulame iz ZIKS-a napominju da se smještaj i raspored pritvorenih lica vršio u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku i Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora.

"Na taj način će se i u budućem periodu vršiti", zaključuje se u saopštenju.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 388389


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja