avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 386

Otac zlostavljane djevojčice: Živote su nam upropastili, nismo ovo zaslužili


Otac zlostavljane djevojčice: Živote su nam upropastili, nismo ovo zaslužili

Mučna atmosfera u porodičnom domu maloljetne djevojčice iz jedne beranske osnovne škole, koja je zlostavljana od strane tri godine starijih učenika iste... Porodica je na okupu i pokušavaju da shvate šta ih je snašlo.

“Da smo rušili crkve i džamije, pa ovo nijesmo zaslužili“, priča otac djevojčice, bez mogućnosti da kontroliše emocije.

Pet dječaka iz škole, od kojih su trojica stariji od četrnaest godina, djevojčicu su duži vremenski period zlostavljali, snimali i zatim ucjenjivali i primoravali da im donosi dragocjenosti iz kuće, koje su kasnije preprodavali i međusobno dijelili novac.

“Ni u snu nijesam mogao pomisliti na ovako nešto. Jednom prilikom sam pronašao poruke od dvojice dječaka u njenom telefonu i skrenuo pažnju njihovim roditeljima. Kćerki sam oduzeo mobilni telefon i od tada ga nema. Mislio sam da je time sve završeno“, kaže otac.

Da sve završeno nije, on i supruga slučajno su saznali prošlog petka. Neko od rođaka im je dojavio kako djevojčica nosi u školu zlato i daje dječacima. Tada je otac počeo samostalnu istragu.

“Oni su djelovali kao organizovana banda. Tačno su znali gdje su kamere, i odvodili su je iza jednog kisoka u blizini škole i tamo preuzimali zlato i dragocjenosti“, priča otac.

Djevočica je, kada je čitava stvar razotkrivena, roditeljima, tvrde oni, zbunjeno ispričala da je sve počelo prije mjesec, dva. Stariji dječaci su je, kako je kazala, sačekivali na putu prema kući i odvlačili u jedan napušteni objekat.

“To se dešavalo uvijek četvrtkom, kada je imala četiri časa. Tu bi je sačekali, i zatim na silu odvlačili do objekta, gdje su je zlostavljali. Kada su jednom to učinili, onda su je snimili i time ucjenjivali. Mi smo primijetili da se čudno ponaša i da je povučena, ali smo sve tumačili pubertetom i godinama”, kažu roditelji.

Otac djevojčice tvrdi da su je u tom objektu vezivali i mučili na najgore načine, da je čak upotrebljavano oružje, ali da ni sam nije mogao povjerovati da je zlostavljana.

“U utorak sam, nakon ubjeđivanja iz policije, poveo dijete na ljekarski pregled i tu je sve bilo jasno. Moj svijet se tog trenutka srušio. Ona je tek napunila dvanaest godina, a to je izgleda počelo kada je imala jedanaest. Zamislite te monstrume od djece. Oprostio bih im da su je samo tukli, ali ovo ne mogu“, kaže otac.

Tvrdi da zna i kome su dječaci potom preprodavali zlato i da je sve to djelovalo potpuno organizovano i uigrano.

Sada kada je priznala roditeljima šta se dešavalo, kazala im je da je osjetila olakšanje.

“Šta dijete tog uzrasta može da zna. I njoj i nama kao roditeljima, i čitavoj familiji, upropašten je život”, kaže otac.

On je rekao da se nada da u istrazi ovog slučaja koji je izazvao ogorčenje i uznemirenost kod građana Berana, neće biti opstrukcija i da će dječake stići zaslužena kazna.

“Ja ne znam šta znači imati ispod četrnaest godina i da zbog toga dvojica od njih petorice ne mogu odgovarati. Oni su svi učestvovali u tome, i svi su podjednako krivi“, rekao je otac djevojčice.

Kažu da su djevojčicu u srijedu poveli u školu, a da joj je već na velikom odmoru munjevito prišao neki mladić i upozorio je da pazi šta će da priča i potom se još brže udaljio.

Objašnjavaju da je u njihovom domu sve stalo - preko noći se uselio nemir i patnja. I strah kako će izgledati život njihove maloljetne kćerke poslije svega. Kada odraste i postane svjesna šta joj se zapravo dešavalo.

Za ponedjeljak odgodili saslušanje djevojčice

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica iz Berana zbog krivičnih djela protiv polne slobode i odredilo im tužilačko zadržavanje od sedamdeset i dva sata.

To je “Vijestima” juče saopšteno iz PR službe ovog tužilaštva. “Obavještavam Vas da je ovo tužilaštvo fiormiralo spise predmeta protiv 3 mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode. Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Oštećeno lice nije saslušano i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuće struke”, navodi se u dopisu tužilaštva.

U tekstu koji je potpisao portparol i viši državni tužilac Hasan Lukač zaključuje se da dalje informacije nije u mogućnosti da pruži, “s obzirom na to da su u pitanju maloljetna lica, rukovodeći se pretpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku”.

Djevojčica je trebalo da bude saslušana juče, ali je naknadno iz VDT saopšteno da je to odloženo za ponedjeljak.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 540037


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja