avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Hronika

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 169

Vještaci da izračunaju koliko je Miloš Marović zaradio od odbojke


Vještaci da izračunaju koliko je Miloš Marović zaradio od odbojke

Nalaz vještaka finansijske struke o imovini i prihodima Miloša Marovića je prilično nedorečen i oslanja se na pretpostavke.

To je juče u podgoričkom Višem sudu saopštio Marovićev punomoćnik, advokat Dimitrije Dapčević na ročištu povodom zahtjeva Specijalnog državnog tužilaštva - da se tom Budvaninu trajno oduzme imovina, navodno nelegalno stečena.

Predsjednik vijeća, sudija Boris Savić, na početku je kazao da osuđeni Marović nije došao na ročište i da mu se nije mogao uručiti poziv na adresu poznatu sudu.

Konstatovao je da ni njegova supruga Tamara Popović Marović nije došla na ročište. Advokati Dapčević i Vladimir Marinkov dostavili su sudu primjedbe na osnovni nalaz vještaka.

“Zbog štrajka Pošte u Srbiji, nisam ranije mogao da se izjasnim na nalaz i sudu pošaljem primjedbe”, kazao je advokat Marinkov.

Sudija je kazao da je najcjelishodnije da se vještaci upoznaju sa primjedbama, kako bi se na jednom ročištu izjasnili i odgovarali na pitanja branioca.

Vještaci Predrag Rakočević i Hamid Šabović saglasili su se da će im biti potrebno do 30 dana da se upoznaju sa novim primjedbama i da se o tome pisano izjasne.

Dapčević je novinaru “Vijesti” kazao da je, prema njegovom mišljenju, nalaz vještaka prilično nedorečen i da se oslanja na pretpostavke.

“Prema mom mišljenju, nalaz vještaka Rakočevića i Šabovića, koji su dali jedinstven nalaz, dosta je nedorečen i štur i oslanja se više na neke pretpostavke, nego na činjenično stanje. Prigovori moji i kolege Marinkova su upravo bili upućeni na tu nedorečenost i paušalnost tih nalaza. S obzirom na to da su obimni prigovori, smatram da će vještaci u pismenoj formi da odgovore i pretpostavljam da će na sljedećem ročištu biti saslušanje na osnovni i dopunski nalaz. Oni su uzimali u obzir prihode i rashode Miloša Marovića od 2006. do 2014. godine. Predsjednik vijeća je najavio da će sud da proširi naredbu za vještačenje i da vještaci uzmu u obzir i period prije 2006. godine, jer su neki prihodi i od 2002. godine. Prihodi Miloša Marovića od Odbojkaškog kluba ‘Budvanska Rivijera’ su od tada i prelivaju se i u 2006. i dalje. Vještaci su konkretno našli da su rashodi veći od prihoda za 250 do 300.000 eura. Mada smatram da nisu tretirali neke prihode koji su očigledni i dokumentovani. Oni u osnovnom nalazu nijesu obratili dovoljnu pažnju na kompletnu dokumentaciju. To se odnosi, generalno, na prihode Miloša Marovića. Nisu priznali pozjamicu od Petra Miloša na 230.000 eura, a postoji ugovor da je primljen novac. Takođe, kupoprodaju nepokretnosti nijesu uzeli u obzir, a od toga je prihodovao milion eura. U dopuni nalaza vještaci treba da dopune i ovo što su izostavili”, izjavio je advokat Dapčević.

Vijeće Višeg suda ranije je prihvatilo zahtjev umješača Petra Miloša kao fizičkog lica i Opštine Budva, kao pravnog lica, i odobrilo da oni učestvuju u daljem postupku trajnog oduzimanja imovine Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i šure Ivana Popovića. Petar Miloš u tom postupku ranije je svjedočio u vezi s apozajmicama u iznosu od 200.000 eura Milošu Maroviću 2014. godine, i on ima upisanu hipoteku na nepokretnost koja se oduzima u tom postupku od Marovića.

Opština Budva je hipotekarni povjerilac nepokretnosti imovine u Prijevoru, koja je predmet oduzimanja. Opština želi da zadrži status savjesnog hipotekarnog povjerioca. Specijalno državno tužilaštvo spori da je imovina Marovića i Popovića stečena na legalan način. Zahtjevom traže da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovnu imovinu njegove supruge Tamare, kao i stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garaža od 18 kvadrata.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572267


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja