exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 269

U CG pet brakova na 1.000 stanovnika


U CG pet brakova na 1.000 stanovnika

Najveći broj sklopljenih brakova u EU bilježi se u Litvaniji, a najmanji u Sloveniji, dok je Crna Gora u sredini, podaci su Evropske statističke agencije objavljeni 14. februara, na dan kada se širom svijeta obilježava Dan zaljubljenih.

U EU se u prosjeku sklope 4,3 braka na 1.000 stanovnika, a daleko veća stopa od prosječne registrovana je u Litvaniji (7,5) i Rumuniji (7,3).

Po gotovo sedam brakova na 1.000 stanovnika bileži se u Letoniji i na Kipru, pokazuju podaci Eurostata koji se odnose se na 2017. godinu.

U Crnoj Gori na 1.000 stanovnika ide 5,3 braka, u Hrvatskoj 4,9, u Srbiji 5,1 , Makedoniji 6,6 , Albaniji 7,9, a  na Kosovu devet (podaci za Kosovo su za 2016. godinu).

S druge strane u EU je najmanje brakova, tek nešto više od tri na 1.000 stanovnika, zabilježeno u Sloveniji, Italiji, Luksemburgu i Portugaliji, prenosi Euraktiv Srbija.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428472


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja