avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 661

Nova M od ponoći nedostupna na Extra TV-u i m:tel-u


Nova M od ponoći nedostupna na Extra TV-u i m:tel-u

Korisnici platforme Extra TV Crnogorskog Telekoma i m:tela od ponoći neće moći da prate program Televizije Nova M. Kako je saopšteno iz Crnogorskog Telekoma i m:tela-a nisu postigli dogovor sa TV Nova M, zbog kako tvrde nerealnih i neodrživih zahtjeva vezanih za uslove emitovanja. Iz TV Nova saopšteno da će se njihov program moći da prate korisnici Telemacha i Totala, kao i da je njihov program dostupan preko zemaljskog signala.

“Televizija Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, naložila je Crnogorskom Telekomu i drugim operaterima s kojima nije vlasnički povezana da uklone taj kanal sa svojih platformi. Uprkos naporima Crnogorskog Telekoma da zaštiti interese svojih korisnika, dogovor sa tom TV kućom nije bilo moguće postići zbog nerealnih i neodrživih zahtjeva vezanih za uslove emitovanja. Zbog toga, TV Nova M od ponoći neće biti dostupna na platformi Extra TV”, navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Napominju da se zbog ove odluke TV Nova M Crnogorski Telekom obratio nadležnim državnim organima, “budući da bi na ovaj način Nova M, protivno javnom interesu, uskratila prenos utakmica reprezentacije za više od 60 odsto crnogorskih građana, koliko tržišta trenutno pokrivaju operatori koji moraju zatamniti taj kanal, što je suprotno Zakonu o elektronskim medijima i javnom interesu”.

I u kompaniji m:tel napominju da ih je TV Nova M, koja je ekskluzivni emiter utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu, obavijestila nas je da ovaj TV kanal uklonimo sa njihove platforme.

“Uprkos maksimalnim naporima koje smo uložili u pregovore, a sve u cilju zaštite interesa građana Crne Gore, ka nama su ispostavljeni nerealni zahtjevi pod parolom “uzmi ili ostavi” u vezi nastavka emitovanje ovog TV kanala na našoj platformi. m:tel kao društveno odgovorna kompanija i kompanija, koja njeguje dobru praksu promocije i podrške nacionalnih TV emitera, obratili smo se Regulatornoj Agencije za elektronske medije (AEM) uz pojašnjenje da su ovakve odluke na štetu blizu 60 oodsto građana Crne Gore i u suprotnosti su sa postojećom zakonskom regulativom”, ističu u m:tel-u.

U m:tel-u kao i u Telekomu naglašavaju da poslovanje TV Nova M u regionu nije zabilježilo kršenje Zakona u ovom smislu, te u skladu sa tim apeluju na državu i sve nadležne institucije da spriječe njihove namjere i omoguće građanima Crne Gore da nesmetano prate i podržavaju svoju reprezentaciju, bez obzira kog operatora koriste.

“Na nadležnim organima je da sprovode Zakon i obezbijede ambijent za zdravo poslovanje i tržišnu i fer utakmicu”, poručuju iz m:tela i Crnogorskog Telekoma.

Iz TV Nova su potvrdili ovu informaciju Crnogorskog Telekoma i m:tela i saopštili da će njihov program građani u Crnoj Gori moći da prate preko operatera Telemach i Total TV.

“TV Nova M je nacionalna televizija što znači da se naš program emituje i zemaljskim signalom”, kazali su u TV Nova M.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572238


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja