avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: PV Informer
Broj pregleda članka: 930

Troje ljekara kažnjeno zbog otvaranja bolovanja


Troje ljekara kažnjeno zbog otvaranja bolovanja

Troje ljekara Doma zdravlja Podgorica kažnjeni su prošle godine zbog kršenja propisa prilikom otvaranja bolovanja pacijentima, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Takođe, naveli su i da je tokom 2018. godine bilo čak 57 predmeta kojima se bavila Komisija za kontrolu kvaliteta stručnog rada podgoričkog Doma zdravlja, od čega čak oko 80 odsto po zahtjevima poslodavaca za provjeru opravdanosti utvrđene privremene spriječenosti za rad.

Komisija za kontrolu kvaliteta rada Doma zdravlja Podgorica, svakodnevno obavlja monitoring i evaluaciju kvaliteta zdravstvene zaštite, predlaže mjere za unapređenje kvaliteta rada, daje mišljenja i predloge u vezi sa organizacijom rada i sprovodi i druge mjere iz domena utvrđene nadležnosti, u skladu sa zakonskim, podzakonskim i unutrašnjim propisima ustanove, kazali su Dnevnim novinama iz te zdravstvene ustanove na čijem je čelu Nebojša Kavarić.

“Po nalazima i mišljenjima Komisije za kontrolu kvaliteta stručnog rada, u toku 2017. godine nije bilo disciplinskih i drugih postupaka zbog nepridržavanja određenih propisa, dok su u toku 2018. godine protiv ljekara zdravstvene ustanove Dom zdravlja Podgorica vođena tri postupka zbog nepridržavanja propisa koji regulišu način i postupak utvrđivanja i odobravanja privremene spriječenosti za rad. Epilog istih bio je utvrđivanje odgovornosti za sva tri ljekara, te donošenje odluke o novčanoj kazni zbog nepridržavanja propisa, u sva tri slučaja”, kazali su iz podgoričkog Doma zdravlja, ne precizirajući o kojem se novčanom iznosu radi.

Po nalogu direktora i Komisije za kontrolu kvaliteta svakodnevno se, dodaju, kontroliše propisivanje privremene spriječenosti za rad. Međutim, evidentiran je i veliki broj slučajeva da su sami poslodavci sumnjali u izvještaje ljekara kada je izdavanje bolovanja u pitanju.

“U toku 2018. godine bilo je 57 predmeta u radu Komisije za kontrolu kvaliteta stručnog rada Doma zdravlja Podgorica, od čega oko 80 procenata po zahtjevima poslodavaca za provjeru opravdanosti utvrđene privremene spriječenosti za rad”, zaključuju iz Doma zdravlja Podgorica.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572461


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja