exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 558

Keković: "Oo je najbolja platforma koju smo mogli da izdejstvujemo"


Keković: "Oo je najbolja platforma koju smo mogli da izdejstvujemo"

SSCG i USSCG dobili su nove prijedloge od Ministarstva rada i socijalnog staranja o uslovima penzionisanja koji će biti propisani novim Zakonom o PIO.

Među glavnim zahtjevima sindikalaca bio je zahtjev da 40 godina staža ostane kao jedini uslov za odlazak u starosnu penziju, odnosno da se ne proširuje sa kumulativnim uslovom 65 godina života.

Ministarstvo je ponudilo da se uz uslov za starosnu penziju od 40 godina staža, kumulativno propiše 61 godina života.

Takođe, još jedan zahtjev sindikata bio je da se smanji starosna granica za odlazak u penziju na 65 godina života za muškarce i za žene umjesto 67 koliko je predviđeno Zakonom.

Pregovorima sa Ministarstvom došlo se do prijedloga da se starosna granica za starosnu penziju zaustavi na 66 godina života.

''Dužan sam da kažem da je ovo najbolja platforma koju smo mogli da izdejstvujemo'', saopštio je Srđa Keković tom prilikom.

Duško Zarubica iz SSCG kazao je da će prijedloge Ministarstva razmotriti sindikalni organi.

''Rukovodstvo će vidjeti da li je to prihvatljivo ili ne. Nismo zaboravili ostale zahtjeve i dogovr je da ukoliko bude kompromisa oko ova četiri ključna pitanja,da se razgovara i o ostalim zahtjevima. Na sjednici koja se očekuje u toku sljedeće sedmice znaćemo konačno da li idemo dalje u skladu sa ovim zahtjevima ili idemo u drugu fazu aktivnosti sindikata koje smo najavili'', kazao je Zarubica.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 428035


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja