avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 320

Za nabavku opreme za transport pčela 25.000 eura


Za nabavku opreme za transport pčela 25.000 eura

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je objavilo još jedan javni poziv za podršku sektoru pčelarstva - Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja za nabavku opreme za transport pčelinjih društava za 2019. godinu.

Ovo je peti po redu javni poziv koji je objavljen kroz Agrobudžet za 2019.godinu koji se sprovodi, u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija kroz Program unapređivanja pčelarstva. Prethodno su objavljeni pozivi za podršku mladim pčelarima početnicima, podršku pri nabavci voska, za odabir odgajivača pčelinjih matica i nabavku plodišnih nastavaka.

“Savremeno pčelarstvo, okrenuto ekonomičnosti i produktivnosti, se ne može ni zamisliti bez selidbe pčela na više paša. Sufinansiranjem troškova kupovine pčelarske opreme za selidbu pčela, podržavamo pčelare u cilju povećanja sigurnosti pčelarenja, povećanja proizvodnje pčelinjih proizvoda i dostupnosti više pčelinjih paša”, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravo na podršku imaju pčelari koji imaju minimum 30 pčelinjih društava.

“Podržava se nabavka jednog kontejnera ili jedne prikolice po gazdinstvu”, ističe se u saopštenju.

Pozivom su uređeni uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

“Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom pozivu je 25.000 eura. Podrška Ministarstva iznosi do 50 odsto realizovane investicije. Predmet podrške ovog poziva je nabavka pčelarskih kontejnera-kapaciteta minimum 36 pčelinjih društava; specijalizovanih prikolica za transport pčelinjih društava-kapaciteta minimum 15 pčelinjih društava; specijalizovanih platformi za transport pčelinjih društava-kapaciteta minimum 15 pčelinjih društava; prikolica za transport pčelinjih društava-kapaciteta minimum 15 pčelinjih društava”, saopšteno je iz Ministarstva.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572849


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja