exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Volim Podgoricu
Broj pregleda članka: 1078

LEKOVIĆ: Urednica Prvog stigla pravo iz Vlade, a meni zabranili dolazak na kolegijume jer PUNO PITAM


LEKOVIĆ: Urednica Prvog stigla pravo iz Vlade, a meni zabranili dolazak na kolegijume jer PUNO PITAM

Sukob novinara Zorana Leković, autora i urednika emisije “Okvir” na Televiziji Crne Gore, nastavlja se njegovim odgovorom na tvrdnje menadžmenta. Leković se juče obratio Savjetu Radio-televizije Crne Gore, pozivajući to tijelo da se “spriječi brukanje” Javnog servisa.

“Saopštenje menadžmenta obiluje neistinama, od kojih je prva da sam jednu od emisija otkazao na dan emitovanja. O tome postoje svjedoci Nevenka Bošković Ćirović i to je već raspravljano na kolegijumu. Da neću, zbog porodičnih problema moći da radim jednu emisiju menažment je upoznat u srijedu a ne na dan emitovanja, u nedjelju”, navodi Leković u odgovoru na svom FB profilu.

Emisiju “Okvir”, čije emitovanje je planirano za 17. mart je, kako je Leković napisao juče, “režirao neko van Javnog servisa, ali uz učešće i direktnu odgovornost menadžmenta, Generalnog direktora, direktora TVCG, te urednice Prvog programa”.

Potom mu je, kako navodi u obraćanju Savjetu RTCG, direktor TVCG Slavko Đurđić kazao da su “oni” našli goste i temu za narednu emisiju.

“U petak, koji je prethodio toj nedjelji, direktor TVCG, gdin Slavko Đurđić u hodniku mi je kazao da ne brinem oko teme za 17.03. jer su, kako je rekao „oni“ našli goste i temu. Budući da se za 10 godina nikada nije desilo da se bez mog znanja delegira i usvaja neka tema, a tek pogotovu da se izbor gostiju prepusti nekom drugom, upitao sam o kojoj temi se radi. Odgovoreno mi je da će me o tome Đurđić obavijestiti početkom ove sedmice. Tako se i desilo”, navodi Leković.

Đurđić ga je, kako je kazao, sinoć obavijestio da je planirana tema za emisiju 17. marta - Završne riječi na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Pitao sam za spektar gostiju koji bi mogli uzeti učešće. Đurđić mi je na to rekao da su gosti već obezbijeđeni, a na pitanje o kome se radi, Đurđić nabraja: 1. Sonja Biserko, 2. Nenad Čanak (kasnije je promijenjeno i pozvan je Ištvan Kaić, novinar), 3. Genadij Sisojev, 4. I možda Dragan Šoć”, navodi Leković. Potom je, ističe, Đurđiću kazao da su nabrojani i već dogovoreni gosti uglavnom nerelevantni na zadatu temu i insistirao da se promijeni sastav i da to budu stručnjaci iz Crne Gore, te da ima “prigovor savjesti” i da ne želi da “odrađuje temu sa ovako nametnutim, nerelevantnim u javnosti uglavnom prokazanim ličnostima”.

“Kao drugi razlog naveo sam onaj krucijalni: Emisija Okvir, voljom menadžmenta, a ne mojom, bavi se ekonomskim i socijalnim pitanjima, dakle, temama od svakodnevne koristi po građane, te da ova tema između ostalog odstupa i od koncepta emisije, čiji sam ja autor. Podsjeticu vas da od Nove godine Okvir ima sasvim novi koncept sa publikom između ostalog, što pretpostavljam da već zasigurno znate”, navodi Leković.

Na to mu je, kako je kazao, odgovoreno da odmara i da se posveti porodici, a da će Okvir 17. marta raditi neko drugi.

“Lekoviću je već tokom rada na “Okviru” emitovanom 10. marta, saopšteno, da će uredništvo, kako bi mu olakšalo posao, obezbijediti narednu, aktuelnu temu i goste za 17. mart. S tim je i on bio saglasan. Imajući u vidu da Leković možda neće biti u prilici da se pojavi, odlučeno je da to bude najaktuelnija tema - završetak procesa za pokušaj terorizma. Lekoviću su u ponedjeljak, 11. marta, saopšteni tema i gosti. Počeo je da se buni i da pojedine goste kvalifikuje na izuzetno neprimjeren način, odbijajući da uradi emisiju, uz takozvani prigovor savjesti. I pored toga izraženo je razumijevanje, ali mu je saopšteno da će emisiju ipak uraditi drugi novinar, jer su gosti već dali pristanak. Promjena gostiju, uz Lekovićevo obrazloženje kako su oni “nerelevantni i u javnosti uglavnom prokazane ličnosti” nije dolazila u obzir. Leković je, tom prilikom, zaprijetio da će se obratiti javnosti, što je i učinio, pri čemu se nije samo zaustavio na javnom diskvalifikovanju gostiju, nego i kolege koji će profesionalno uraditi emisiju koju je Leković odbio”, navodi se u reagovanjuu menadžmenta RTCG, i navodi da je on dobio neograničene slobodne dane zbog porodičnih problema.

Leković je danas ponovio da je bio odsutan zbog smrti majke i da je imao saglasnost menadžmenta.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451647


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja