avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Kolektiv.me
Broj pregleda članka: 176

Radović: "Neophodna je IZGRADNJA nove dječje bolnice kako bi zadovoljili POTREBE pacijenata"


Radović: "Neophodna je IZGRADNJA nove dječje bolnice kako bi zadovoljili POTREBE pacijenata"

Iako Institut za bolesti djece zadovoljava standarde i ima tradiciju, neophodnodna je izgradnja nove djecje bolnice kako bi u potpunosti zadovoljili potrebe pacijenata, kazao je u razgovoru za Novu M direktor Instituta Saša Radović.

On se osvrnuo i na brojne donacije koje je Institut dobio u prethodnom periodu a koje su bile od velike koriste za finckionisanje Instituta.

Svaka donacija, bila medicinska oprema, ili pak simboličan znak pažnje, od velike je pomoći Institutu za bolesti djece, kaže Radović.

U prethodnom periodu, kaze, bilo ih je značajnih.

„Pomenuću vam izuzetno značajnu donaciju, aparata za minimalno invazivni laparaskopiju, laparaskopskog stupa, sa razlogom smo imali čime da se pohvalimo, da je laparaskopska hirurgija nešto što je postao standard u dječijoj bolnici, aparat za laparaskopiju, zatim aparat za otešanu intubaciju kod najmlađih pacijenata, aparat za ispitivanje sluha timpanamaterijum kod pacijenata sa smetnjama u sluhu i govoru, zatim instrumenti za minimalnu invazivnu hirurgiju“.

Kada je riječ o potrebama Instituta, dodaje da bi bio  srećan kada budemo imali novu dječiju bolnicu.

“Ova bolnica zadovoljava potrebe, ima tradiciju, ali moramo razmišljati o psihološkom efektu naših pacijenata.. O tome da je boravak u prostorijama gdje je samo jedan pacijent, u prostorijama koje podrazumijevaju i prostor za igru, za naše namlađe pacijente uz adekvatno okruženje“, smatra on.

Dodaje da trenutno Institut zahvaljujući dobrom planiranju ima 70 ljekara računajući i mlade kolege koje su na specijalizaciji, subspecijalizaciji, sa naravno brojem ljekarar koji je već završio.

“Mi smo unazad mjesec dana bogatiji za petoro mladih specijalista, troje na polju pedijatrije, dvoje na polju ORL – specijalista za uho, grlo i nos“.

Radović napominje i koji su planovi i projekti u narednom periodu.

„To je renoviranje intezivne njege. Projekat opremanja prostora za CT dijagnostiku i renoviranje operacionog bloka. To su projekti koji su u toku. Uz realizaciju pomenutih projekata, Institut će u cjelini biti upotpunjen”, zaključuje Radović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 539873


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja