avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Drustvo

PV Informer | objavljeno: | izvor: Fos media
Broj pregleda članka: 2061

Žabljak: Uzeo seljaku volove pa ga prevario za novac, sudije htjele strožu kaznu ali nije moguće


Žabljak: Uzeo seljaku volove pa ga prevario za novac, sudije htjele strožu kaznu ali nije moguće

Rožajac M.A. pravosnažno je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela prevara koje je počinio na teritoriji opštine Žabljak.

On je, kako je utvrđeno presudom, došao početkom marta 2017. na Žabljak kod oštećenog Đ.S. i njegovog brata i predstavio mu se kao osoba koja radi na izvlačenju građe volovima u Nacionalnom parku „Durmitor“.

Pitao ga je da li bi mu prodao dva vola koja bi koristio za izvlačenje građe. Žabljačanin mu je rekao da bi mu ih prodao za 3 500 eura, a potom je dogovorena konačna cijena za 3 070 eura.

Rožajac je 4. marta 2017. došao da potjera volove i tada su se dogovorili da isplati cijenu do Ilindana, tj. do 2. avgusta 2017.

Međutim, rok nije ispoštovao, pa je tražio njegovo produženje do 15. septembra, ali kako ni taj rok nije ispoštovao, obećao je da će dug kasnije isplatiti.

Kasnije je na molbu isplatio oko 450 eura, ali se više nije javljao, već je njegova djevojka govorila da je u zatvoru, a da njemu mesari duguju novac i da će on izmiriti obaveze, da bi im na kraju njegova majka kazala da on radi u Njemačkoj, da će zaraditi novac i izmiriti dug.

Međutim, Žabljačanin je podnio krivičnu prijavu protiv njega, da bi optuženi Rožajac u jesen 2018. mu rekao da će mu poslati novac „ukoliko povuče krivičnu prijavu protiv njega“, pa mu je uplatio 500 eura, a neposredno prije suđenje još 1 000 eura, pa mu je na kraju ostao dužan 1.115 eura, koje mu do danas nije platio.

Sud je utvrdio da je Rožajac lagao da kupuje volove za izvođenje radova u šumi, tj. radi izvoza šumske građe, da će od toga zaraditi novac i platiti mu ugovorenu cijenu, a potom ga je kasnije održavao u zabludi da će ispuniti obećanje, povremeno mu plaćajući dug.

„To znači, da optuženi u momentu zaključenja ugovora sa oštećenim nije imao namjeru da mu isplati cijenu za uzete volove a kasnije ga je održavao u zabludi i na taj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u visini neplaćenog duga a na štetu imovine oštećenog. Time, su se, u radnjama optuženog stekla sva bitna obilježja krivičnog djela, koje mu je optužnim aktom stavljeno na teret. Da je optuženi imao prevarnu namjeru govori i pravosnažna presuda Osnovnog suda u Žabljaku iz koje se vidi da je on na isti način lažno prikazujući činjenice doveo u zabludu oštećenog D. V. iz Žabljaka prilikom kupovine jednog vola i oštetio ga za iznos od 1.047 eura“, navodi se u presudi Višeg suda.

Kako su istakle sudije Višeg suda, Rožajcu bi povećali kaznu jer se radi o povratniku, ali pošto državni tužilac u tom pravcu nije ni izjavio žalbu, to prema Zakoniku o krivičnom postupku nije moguće.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 573183


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja