avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Vijesti.me
Broj pregleda članka: 287

Brković pregovara sa Švajcarcima da bi izbjegao stečaj


Brković pregovara sa Švajcarcima da bi izbjegao stečaj

Kompanija “Vektra Montenegro” Dragana Brkovića, kako bi izbjegla strečaj, ušla je u pregovore sa švajcarskom finansijskom institucijom NLB Interfinanz AG iz Ciriha o načinu izmirenja dugova, potvrđeno je juče iz nekoliko izvora.

Dogovor bi trebalo da se finalizuje do narednog ročišta u Privrednom sudu koje je zakazano za 26. jun.

„Do pregovora dolazi uz obostranu saglasnost stranaka. Ja se nadam da će to biti riješeno“, saopštio je „Vijestima“ u kratkom telefonskom razgovoru punomoćnik “Vektre Montenegro” Ranko Grbavac.

Privredni sud pokrenuo je početkom aprila prethodni stečajni postupak protiv Vektre Montenegro, na zahtjev NLB Interfinanz AG iz Ciriha koji potražuje oko 60 miliona eura. Za privremenog upravnika, u postupku koji se vodi uoči mogućeg pokretanja stečaja, Privredni sud je imenovao Radojicu Grbu, a zbog složenosti ovog predmeta imenovan je kao stručni saradnik dodatno i vještak ekonomsko-finansijske struke Vidak Boričić.

U “Vektri Montengro” je krajem 2012. bio pokrenut stečaj, ali je od 2013. godine kada je sud usvojio plan reorganizacije vođen postupak reorganizacije. Ni po osnovu tog postupka povjerilac iz Ciriha nije mogao naplatiti potraživanja.

Prije pokretanja prvog stečaja u “Vektri”, u izvršnom referatu Privrednog suda, bio je zahtjev Švajcaraca koji su tada tražili prinudnu naplatu 55,5 miliona, prema izdatim mjenicama, od dužničke kompanije i njenog vlasnika.

Uzimajući više puta kredite u periodu od 27. juna 2006. zaključno sa 21. aprilom 2008, Brković i njegova firma ostali su bili u to vrijeme dužni švajcarskoj instituciji tačno 55.503.405,64 eura. Kako je vrijeme prolazilo neplaćene kamate na glavnicu duga dodatno su ga uvećale.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 574744


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja