exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Dan online
Broj pregleda članka: 469

Račune kriju Đukanović, Brajović i devet ministara


Račune kriju Đukanović, Brajović i devet ministara

Crnogorski funkcioneri iz godine u godinu sve su manje spremni da Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) dozvole da im kontroliše bankovne račune, što je konstatovala i sama ASK navodeći da im je 60 odsto vršilaca vlasti dalo saglasnost da im se kontroliše konto u finansijskim institucijama. Predstavnici ASK su ranije navodili da im je oko 80 odsto funkcionera dalo saglasnost za kontrolu bankovnih računa, međutim, lani je taj procenat zvanično bio 70 procenata, da bi ove godine pao na 60 odsto.

Prema podacima ASK, Crna Gora ima oko 5.300 funkcionera, što znači da 3.180 njih ne žele da im se kontrolišu bankovni računi. Među istaknutijim funkcionerima koji ne žele da im ASK kontroliše bankovni konto svakako je predsjednik države Milo Đukanović, koji zvanično živi od plate od oko 2.100 eura i nema nikakvu ušteđevinu. Eventualne račune od kontrole krije i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, koji zvanično, takođe, nema ušteđevinu. Njegov primjer je slijedio i potpredsjednik parlamenta i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović.

Za razliku od njih, premijer Duško Marković je dao saglasnost da mu se kontrolišu bankovni računi, ali njegov primjer nije slijedilo čak 10 članova njegove vlade. U pitanju su potpredsjednik za regionalni razvoj Rafet Husović, ministri - pravde Zoran Pažin, finansija Darko Radunović, odbrane Predrag Bošković, saobraćaja Osman Nurković, zdravlja Kenan Hrapović, prosvjete Damir Šehović, ekonomije Dragica Sekulić, rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i ljudskih prava Mehmed Zenka.

Prema ocjeni Veska Pejaka iz Alternative Crne Gore, država slabi svakog dana, a toga su svjesni i sami funkcioneri, pa onda i ne žele da joj polažu račune.

- Da država slabi to znaju i ljudi koji rade u državnoj administraciji. Oni to možda i najbolje znaju. Zašto bi polagali račune nekome ko je slab? Zašto bi se pravdali kad predsjednik ove zemlje ne zna da je napravio 16.000 minusa na nekoj kartici?! Riba smrdi od glave, ne od repa. Da je predsjednik ove zemlje častan i radan čovjek i te kako bi morali da poštuju zakone ove zemlje. U ovom momentu zakon poštuju samo oni funkcioneri koji imaju malo obraza i kućnog vaspitanja. S obzirom na to kakve sve biraju, takvih je zaista malo. Ako se zakon oslanja na nečiju dobru volju a ne na silu, onda takva država nema zakone. Nema ni države. Zamislite situaciju da jedan funkcioner završi u zatvoru 10 godina zbog zloupotrebe službenog položaja?! Kome bi palo na pamet da to opet uradi? Da bi se uredila ova država, potrebna je čvrsta ruka, savjesna vlast i brutalna primjena zakona. Za godinu mi bismo bili bolje uređeni nego Švajcarska. Međutim, uvijek nam nešto fali. Fali nam brutalna primjena zakona - zaključuje Pejak.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451663


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja