avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: dan.co.me
Broj pregleda članka: 266

Na službena putovanja i telefone otišlo 13 miliona


Na službena putovanja i telefone otišlo 13 miliona

Iako su rashodi za usluge, u koje spadaju i službena putovanja i komunikacione usluge, prvobitno planirani na iznos od 73,7 miliona eura, na kraju godine su iznosili 75,13 miliona eura. Jednim od rebalansa budžeta u prošloj godini, za usluge je bilo predviđeno skoro 79 miliona, ali srećom, do te cifre se nije stiglo.

Vlada, na čijem čelu je Duško Marković, Zakonom o budžetu za 2018. godini, koji je usvojen krajem 2017, planirala je da za službena putovanja i telefone potroši 11,2 miliona eura, da bi na kraju za te dvije stavke bilo utrošeno ukupno 13 miliona eura – 7,3 miliona za službena putovanja, odnosno 5,7 miliona za telefone. Prvobitni plan je bio 5,3 miliona za putovanja i 5,9 miliona za komunikacione usluge. Poslednje godine predsjedavanja Mila Đukanovića Vladom potencirano je da se troškovi službenih putovanja smanje, kada su iznosili malo preko pet miliona eura.

Troškovi reprezentacije prvobitno su planirani na 681 hiljadu eura, a kasnije rebalansom uvećani na 928 hiljada, dok su realizovani u iznosu od 799,6 hiljada eura. U završnom računu budžeta prikazani su planirani troškovi na osnovu rebalansa. Lani su bila tri rebalansa budžeta i to do kraja maja.

Kada su u pitanju ostale stavke koje spadaju pod usluge, na bankarske usluge i negativne kursne razlike utrošeno je 12,8 miliuona eura, za usluge prevoza 733,8 hiljada, advokatske, notarske i pravne usluge 3,9 miliona, usluge stručnog usavršavanja 1,3 miliona, a ostale usluge, u koje spada prevođenje, štampanje, umnožavanje, medijske usluge i promotivne aktivnosti 10,7 miliona. Najviše novca je potrošeno na konsultantske usluge, projekte i studije – 32 miliona eura.

Rashodi za materijal su iznosili 36,7 miliona eura, od čega se na rashode za gorivo odnosi 10,7 miliona, a na rashode za energiju 8,2 miliona.

Kada su u pitanju bruto zarade, na njih je lani utrošeno skoro 460 miliona eura. Od toga na neto zarade državnog aparata 266,7 miliona, na porez na zarade 37,4 miliona, doprinose na teret zaposlenog 95,1 milion, doprinose na teret poslodavca 55,4 miliona, a za opštinski prirez 5,23 miliona eura.

Na naknadu za stanovanje i odvojeni život utrošeno je 2,45 miliona budžetskih sredstava, naknada za prevoz je iznosila 393,5 hiljada, jubilarne naknade 70 hiljada, otpremnine 798,6 hiljada, a za ostale naknade 9,5 miliona.

Za rentu je država dala 10,7 miliona, od čega se na zakup objekata odnosi 10,4 miliona, a na zakup opreme 253,3 hiljade.

Iz budžeta je za subvencije za proizvodnju i pružanje usluga potrošeno 30,56 miliona, izdaci po osnovu isplate ugovora o djelu iznosili su 8,1 milion, a po osnovu troškova sudskih postupaka 1,7 miliona. Izrada i održavanje softvera lani su koštali 9,76 miliona, osiguranje 2,3 miliona, kontribucija za članstvo u domaćim i međunarodnim organizacijama 4,7 miliona.

Na otpremnine za tehnološke viškove utrošena su dva miliona.

Pomoć pravnim licima iznosila sedam miliona
Vlada i Komisija za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve su donosile odluke o potrošnji sredstava iz budžetske rezeve. Na osnovu odluka Vlade isplaćeno je 20,87 miliona, dok je na osnovu odluka Komisije isplaćeno 2,42 miliona, što je ukupno 23,2 miliona.

– Za rad državnih organa opredijeljeno je 12,9 miliona, odnosno 55,38 odsto ukupne potrošnje sredstava tekuće rezerve. Taj novac je podijeljen Ministarstvu finansija – 3,7 miliona, Upravi za imovinu 3,1 milion, Ministarstvu održivog razvoja i turizma dva miliona, Ministarstvu poljoprivrede 1,2 miliona, dok je ostalim budžetskim korisnicima podijeljeno ispod milion eura. Pomoć pravnim licima je dodijeljena u iznosu od 7,07 miliona eura, od čega opštinama 2,5 miliona, sportskim organizacijama 3,69 miliona, humanitarnim, kulturnim i obrazovnim organizacijama 336,6 hiljada i za rješavanje stambenih pitanja 506,5 hiljada – piše u završnom računu.

Fizičkim licima su za poboljšanje materijalne situacije isplaćena 2,43 miliona.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 575959


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja