avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 240

Država neće trpjeti štetu zbog Abu Dabi fonda


Država neće trpjeti štetu zbog Abu Dabi fonda

Država neće trpjeti direktnu štetu, ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje sredstava kredita koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da je jedina šteta nerealizacija investicija.

“Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu”, rekao je Marković novinarima nakon svečanosti povodom dodjele stanova zdravstvenim radnicima. 

Prema njegovim riječima, jedina je šteta da se investicija ne realizuje, jer ona treba da pokrene nova radna mjesta, proizvodnju, jača bruto domaći proizvod (BDP) i puni budžet.

“To je jedina slabost nerealizacije tih kreditnih aranžmana, inače država će se naplatiti, ukoliko se utvdi nenamjensko korišćenje tih sredstava”, rekao je Marković.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izuzelo je prošle sedmice svu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda.

Dokumentacija je izuzeta kako bi se utvrdilo da li je u tom slučaju bilo nezakonitih radnji, odnosno kako bi se provjerilo na koji način je potrošen novac od kredita.

Marković je kazao da se čeka da SDT odgovori jesu li su ta sredstva korišćena u skladu sa zakonom.

Marković je naveo da od kada je on preuzeo Vladu prije dvije godine, nadležnosti praćenja tog kredita su iz Ministarstva poljoprivrede prenijeta u Investiciono-razvojni fond (IRF) kao bankarsku instituciju.

“Od tada sam redovno informisan o svim problemima, izazovima u plasmanu i korišćenju tih sredstava, ne mislim da je bilo nezakonitosti Da li ih je bilo u ranijim procedurama, vidjećemo, neka to kaže SDT, to nije stvar predsjednika Vlade”, dodao je Marković.

Sporazum sa predstavnicima Abu Dabi fonda potpisali su bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević. 
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572988


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja