avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 353

Po MONSTAT-u kvadrat stana u novogradnji na primorju 1433 eura, u Podgorici 960


Po MONSTAT-u kvadrat stana u novogradnji na primorju 1433 eura, u Podgorici 960

U prvom kvartalu ove godine prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Goriiznosila je 1024 eura i manja je za 11,9 odsto u odnosu na I kvartal 2018. godine, dok je za 6,7 odsto manja u odnosu na IV kvartal 2018. godine, najnoviji su podaci MONSTAT-a.

Prema preliminarnim podacima MONSTAT-a prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu 2019. godine iznosila je 960 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 433 eura, u središnjem regionu 590 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 795 eura.

“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojasnili su u MONSTAT-u.

U tabeli su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

Iz priloženog se vidi da je prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1 129 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 674 eura.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 582902


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja