avalon, pljevlja pio, penzioneri, akcija, avalon ltd ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: Cdm
Broj pregleda članka: 251

Vlada otplaćuje kredit Fonda za solidarnu gradnju


Vlada otplaćuje kredit Fonda za solidarnu gradnju

avu državne pomoći i dokumentaciju za obezbjeđenje nedostajućih sredstava u iznosu od 1.500.000 eura iz budžeta, u cilju rješavanja dugovanja Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju Podgorica (CFSSI) prema Holandskom međunarodnom garantnom fon du za stanovanje (DIGH).

Taj resor je dopisom od 10. januara obavijestio Agenciju da će, s obzirom na to da je počela nova fiskalna godina, predložiti Ministarstvu finansija obezbjeđenje navedenih sredstava iz budžetske rezerve.

CFSSI, kojim rukovodi bivši sindikalac Danilo Popović, tročlano je društvo sa ograničenom odgovornošću čiji su osnivači i vlasnici Vlada i Savez sindikata sa udjelom od po 46,51 odsto i Unija poslodavaca sa udjelom 6,98 procenata.

CFSSI, u saradnji sa Vladom i lokalnim samoupravama, već deset godina sprovodi projekat izgradnje tzv. stanova solidarnosti. Do sada je izgrađeno ili je u fazi izgradnje blizu 2.000 stambenih jedinica u više opština u Crnoj Gori u Podgorici, Budvi, Plužinama, Bijelom Polju, Beranama, Andrijevici, Pljevljima, Nikšiću i Mojkovcu.

Fond je poslednjih godina uzeo više kredita od holandskog DIGH-a, a u dokumentu koji je objavila Agencija za zaštitu konkurencije spominje se pet ugovora. Po osnovu svih pet ugovora o zajmu, CFSSI se zadužio u ukupnom iznosu od 5.716.376 eura.

Direktor CFSSI Danilo Popović kazao je da Fond nema nikakvu direktnu korist od novca koji Vlada daje, već kupci stanova.

“Vlada ne pomaže nas nego kupce stanova koji ne otplaćuju svoje stambene jedinice i zbog toga što za 54 porodice prijeti iseljenje. Oni su se obavezali da će plaćati te stanove, međutim, nijesu. Neki od njih čak nijesu platili nijednu ratu. Sada je na Vladi da odluči da li će dati novac i ona otkupiti te stanove kao socijalne i omogućiti ljudiima da tu nastave da žive. Znači od tog vraćanja kredita mi nemamo nikakvu korist i ne pomaže se nama nego građanima”, navodi Popović.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 572648


Sanovnik


avalon pljevlja, nova akcija, samsung, tv, laptop... avalon ltd pljevlja, crna gora
Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja