exit, black friday ×

PV Informer

Ulogujte se / registrujte i pišite sa nama.

Prijavite se

Unesite Vaše korisničko ime i lozinku i budite aktivan učesnik sajta PV Informer... pišite, komentarišite i dijelite sadržaj

×
Biznis

PV Informer | objavljeno: | izvor: RTCG
Broj pregleda članka: 184

Stabilan kreditni rejting Crne Gore


Stabilan kreditni rejting Crne Gore

Agencija za kreditni rejting "Standard & Poor's" objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru, kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naše zemlje označenog kao "stabilan", uz očuvanje ocjene B+/B.

"Kreditni analitičari potvrdili su da Crna Gora ide u dobrom pravcu razvoja, procijenivši rast crnogorske ekonomije od 4,7% u 2018. godini, što je premašilo njihova prošlogodišnja očekivanja u iznosu od 3,5%. Kako se navodi u Izvještaju, tome su najviše doprinijele brojne aktivnosti u oblasti turizma i energetskog sektora, kao i jako uporedno institucionalno uređenje u regionu", saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prepoznat je, kako navode, i rastući potencijal za ranu implementaciju strukturnih reformi, čije je sprovođenje neophodno kako bi Crna Gora postala članica EU.

"Kreditni potencijal Crne Gore, kako se dalje navodi, osnažen je i perspektivom pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji koju prati snaženje institucija. Kao važna okosnica budućeg razvoja Crne Gore, navodi se i ostvarenje značajnog iznosa direktnih stranih investicija u proteklih pet godina, koje iznose u prosjeku više od 10% BDP-a. Međutim ostaje rizik da bi crnogorska ekonomija mogla biti pogođena usljed gubitka zainteresovanosti stranih direktnih investitora", istakli su iz Ministarstva finansija.
komentari:

  • Prikazuju se Facebook komentari


  • Prikazuju se PV Informer komentari

    Nema komentara za ovaj sadržaj! Budite prvi koji će postaviti komentar.


    Komentari na portalu PV Informer se objavljuju u realnom vremenu i portal se ne snosi nikakvu odgovornost za napisani sadržaj. Sve ne primjerene komentare možete prijaviti administratoru sajta i takvi komentari će biti uklonjeni.
    da bi ste pisali komentare potrebno je da se ulogujete
sadržaji iz kategorije:

Pretraga sajta


Pregleda Članaka za:

Mjesec dana: 451685


Sanovnik

Cijenovnik usluga pvinformer.me


Mali oglasi

infinity pljevlja